Succesvolle zoekactie op de Noordzee

2

Den Helder – Door de Kustwacht is vannacht op de Noordzee een succesvolle zoekactie naar een over boord geslagen visser gecoördineerd. De 21-jarige man werd ruim na een uur nadat de zoekactie was opgestart gevonden door een andere viskotter. De man was aanspreekbaar, maar zijn lichaamstemperatuur was gedaald. Aan boord kreeg de man hulp, steeg zijn temperatuur en uiteindelijk is de geredde visser met een helikopter naar Den Helder gebracht.

Iets voor 02:00 uur in de nacht deed een visserskotter een noodoproep met de mededeling dat een bemanningslid niet meer aan boord was. Bij de zoekactie werden door de Kustwacht twee helikopters en de KNRM-reddingboten van Den Helder en Terschelling ingezet. Ook werd omliggende scheepvaart in de buurt gewaarschuwd om uit te kijken naar de drenkeling. Dat laatste bleek dus effectief, want een andere vissersboot vond de man in het water. Zijn positie was toen ongeveer 90 nautisch mijl ten noordwesten van Den Helder.

Aan boord van het vissersschip kreeg de man hulp. Daarbij was er nauw contact met het Kustwachtcentrum en een dokter. De man kon aan boord zelf zijn familie inlichten over het incident. De geredde man werd van de visserskotter overgebracht naar de KNRM-boot Joke Dijkstra. Vanaf de Joke Dijkstra werd de man aan boord van de Kustwachthelikopter genomen en vervoerd naar Den Helder. De man is overgebracht naar het Ziekenhuis in Den Helder voor verder onderzoek.

2 REACTIES

  1. Tjonge-jonge, midden in de nacht 90 mijl uit de kust een speld in de hooiberg vinden ….
    Gefeliciteerd allemaal met de succesvolle professioneel gecoördineerde actie gepaard met héél véél geluk !
    Ik hoop dat de man er weer geheel bovenop komt en ben benieuwt naar het complete verhaal.

  2. helemaal mee eens. Echte helden. Meen ik echt. Weet alleen niet zo goed wat er nou aan de hand is op het vliegveld… Zit al twee uur naar geluidsoverlast te luisteren. Echt vreselijk dit.

Comments are closed.