Tour presenteert programma 2018

0

Den Helder – Nog iets meer dan een week en dan gaat de 64e editie van de Tour de Lasalle van start. De eerste etappe wordt verreden op donderdag 7 juni, zoals de laatste jaren gebruikelijk op Texel. Morgenavond (woensdag 30 mei) vindt vanaf 19.30 uur de presentatie plaats van de etappes, de ploegen en de miss. De avond is gratis toegankelijk en wordt gehouden in Zevenskoop aan het Julianaplein.

Speciale gast tijdens de presentatie is oud-wielrenner Rob Harmeling, die in 1992 nog een etappe won in de Tour de France en in 1988 namens Nederland deelnam aan de Olympische Spelen van Seoul. Van 1991 tot 1995 kwam hij uit namens de TVM-wielerploeg.

De Tour is op zoek naar vernieuwing en heeft daarom dit jaar ook contact gezocht met onder meer de organisatie achter Gameday, de Den Helder Suns, Rik Niks en Themafietsen.nl. Een stukje van de nieuwe richting die de ronde op wil wordt woensdagavond al bekendgemaakt. Verder aandacht voor de deelnemende ploegen, de nieuwe rondemiss en sponsors (waaronder Den Helder Actueel) en natuurlijk de routes van de etappes.

De presentatie Tour de Lasalle begint om 19.30 uur, de zaal is vanaf 19.00 uur open. De 64e Tour de Lasalle is van 7 tot en met 10 juni en wordt ook live verslagen via LOS radio.