Twee formateurs voor nieuwe coalitie

24

Den Helder – Om tot een nieuwe coalitie te komen van zeven partijen, zijn door Beter voor Den Helder en het CDA twee formateurs aangesteld. Hans Huiberts, die het al eerder probeerde, keert terug en dit keer doet hij het samen met Kees Boelema Robertus. Huiberts is gevraagd door het CDA, Boelema door Beter.

“De twee grootste partijen hebben zo beiden een formateur”, aldus Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder. “Gezien het grote aantal partijen dat mee gaat doen lijkt ons dit de snelste en zorgvuldigste weg tot succes.”

De formateurs hebben als opdracht het smeden van een coalitie die, naast CDA en Beter, ook bestaat uit de Stadspartij, VVD, PvdA, ChristenUnie en de Seniorenpartij.

24 REACTIES

 1. “snelste en zorgvuldigste weg tot succes.” Is dat je optieft met je gezever over beter dit,beter dat. Je hebt geen idee hoe ongeloofwaardig je jezelf en de partij hebt gemaakt. Serieus beter voor den helder, door te gaan.

 2. Deze coalitie is niet de wens van de kiezer. Dat is: Beter 6 CDA 5 Senioren 2 CU 2 BB 1, eventueel met Groen Links 1 en PVV 3. Als het CDA dit niet wil, wil ze helemaal niet verbinden maar een Haags machtsblok dat het huidige beleid zoveel mogelijk wil voortzetten. Beter geeft het heft uit handen, onbegrijpelijk. Denkt niet na over wat er wezenlijk moet veranderen. (Zie de overval museum, mede door achterbaks CDA, VVD, PvdA-beleid achter de rug van de nieuwe raad om, ziek). De kiezer is weer snel vergeten, na de prachtige woorden tijdens de debatten.

  • Aub Henk verzin eens een nieuwe inhoudelijke tekst i.p.v. dat gezever over Schuiling en/of de landelijke partijen…. en nog erger Rob Scholte. Je bent er nog mee bezig maar de rest van Den Helder interesseert het niets. Kom op met een mooi gebouw wat het centrum versterkt!!!!
   Carlo laat zien dat hij wil samenwerken en een brede coalitie zoekt. Geef het eens een kans.

  • je begint…nee, bent een heel zielige zeurpiet aan het worden met je eeuwige dramverhaaltje.
   ga eens een maandje op “stop” of zo.
   dit begint gewoon erg vervelend te worden met iedere keer hetzelfde verhaaltje.

   eenuh…bedankt Carlo.. jaren terug zijn we in de stadspartij-val getrapt met hun mooie verhaaltjes, nu doe jij precies hetzelfde.
   de kiezer is opnieuw bedonderd door wederom een mooi, maar achterbaks verhaaltje.

 3. Henk heeft helemaal gelijk hoe geloofwaardig ben je nog wat een ongeregelde bende dit wordt nooit wat en wat Schuiling betreft die kan beter opstappen anders zie ik het somber in voor Den Helder .. Ik hoor niet bij de rest en zovelen met mij ..

 4. Zit Henk gewoon steeds zijn reacties te knippen en te plakken? Ik lees nou al voor de 583e keer hetzelfde verhaal. Get a life!

 5. Je kunt er de klok op gelijk zetten: als reageerders geen tegenargumenten hebben, dan gaan ze steevast op de persoon spelen. Wel amusant.

  • Deze site wordt inmiddels gedomineerd door pubers die te weinig aandacht van hun ouders krijgen en de mogelijkheid om anoniem te reageren daarom misbruiken om te gaan trollen.

   • Wat fijn dat u me voor puber beschouwd? Dat ligt al 40 jaar achter me……helaas…. maar ik ben blij met uw opmerking! Voel me weer jong en nuttig.

  • je kunt de klok erop gelijk zetten dat onder ieder bericht hier hetzelfde jankverhaaltje komt te staan.

   • Heer N., dat u niet in de gaten hebt dat ik altijd de feitelijke daden van politici en de kosten noem plus conclusie, toont aan dat u geheel ongeschikt bent als raadslid.

 6. Kees Boelema Robertus,commandeur ..b.d.
  Dit gaat dus een één tweetje worden tussen het C.D.A en de V.V.D.
  M.a.w,de rest gaat gewoon worden ingepakt behalve de Stadspartij want die heeft al genoeg meegejankt met bovengenoemde partijen.
  En zo krijgt de heer Kos zijn geliefde wethouderschap weer binnen.

 7. Als BetervDH de verkiezingen over 4 jaar wil overleven gaan ze nu de oppositie in. De kiezer heeft Beter groot gemaakt maar net niet groot genoeg om het beleid over te nemen! Er is geen andere (overlevings)strategie mogelijk.
  Als Beter de oude kliek opnieuw ten tonele voert – als doekje voor het bloeden aangevuld met enkele kleine partijen – staat de afloop in de sterren geschreven: Trots achterna; Stadspartij achterna! De oude kliek lachende derde???

 8. Hé Carlo.
  waar blijf je nu met je stoere verhalen. Je beschaamd het vertrouwen van veel mensen die op jouw gestemd hebben.
  Hef Beter maar op want je bent net zo onbetrouwbaar als de Premier en zijn partij. Ook VVD.

 9. Het is niks, het was niks en het wordt ook nooit iets. De Helderse politiek is doodziek.
  .
  Beter voor Den Helder wordt met deze coalitie ongeloofwaardig. En erger nog ze worden door het CDA, VVD en PvdA totaal misbruikt.
  .
  Coalitie stiekem aangevuld met het CDA zou de beste oplossing zijn voor de stad. De stadspartij zal zich daar aan moeten overgeven. Doen ze dat niet, dan is het het einde voor Wethouder Pieter Kos… en kan de coalitie stiekem toch doorgaan met een meerderheid.

 10. Ach, weet je, er zullen ook mensen tevreden zijn met deze oplossing omdat er ook nog aardig gestemd is op de vvd. Die mensen zijn dan weer blij. Er zullen, wat het ook zal worden, altijd mensen ontevreden zijn. Ik denk dat de politiek in zijn huidige vorm zijn beste tijd gehad heeft. Tijd voor nieuwe vormen van bestuur, maar hoe en wat weet ik ook niet precies. Het zakencollege (idee van Nico) leek mij wel wat Maar er zijn wellicht ook andere bestuursvormen te bedenken. Creatieve geesten: laat uw raderen in beweging komen!
  Ik heb te weinig kaas gegeten van politiek om een nuttige bijdrage hierin te leveren. Maar gevoelsmatig zeg ik: Tijd voor wat nieuws!
  Anders blijft het allemaal eindeloos op dezelfde manier doorsudderen.
  En dan bedoel ik dus niet: “partijtje zus of zo moet het maar eens gaan doen”, maar ik bedoel een nieuwe vorm van besturen. Zou dat mogelijk zijn?

 11. Het is niets, het wordt niets, het zal nooit wat worden, deze hypocriete egotrippers zijn allemaal 10 maatjes te klein om zelfs een dorp als Den Helder te besturen.

 12. HaKatje,Wat betreft de bestuursvorm het eenvoudig. Deze staat in de gemeente wet. Er zal altijd een gemeenteraad en college zijn. De invulling zal door verkiezing (gemeenteraad) en onderhandelingen (coalitievorming) plaatsvinden. Wanneer er geen coalitie door onderhandelingen gevormd kan worden doordat men niet tot overeenstemming kan komen is de laatste strohalm het zakencollege. Dit college wordt dan gevormd door experts op diverse deelgebieden. De experts kunnen overal vandaan komen en kunnen via sollicitatie worden geworven. Ook kan men besluiten deze kandidaat wethouders te “scouten”, dus zelf zoeken en vragen of zij bereid zijn. Wat betreft Den Helder is het misschien te overwegen de mensen deels uit Den Helder en deels extern te zoeken. Dit heeft als voordeel dat de cultuur die Den Helder eigen is gekoesterd wordt. De externen brengen frisse ideeën en andere inzichten waardoor barrières doorbroken kunnen worden. Het vereist wel een cultuur omslag om dit mogelijk te maken. Het geeft ook rust, rust die nodig is om dossiers af te ronden en de publieke opinie ten aanzien van Den Helder te verbeteren. Eerst gaan we echter weer aan de praat en zullen partijen er alles aan doen om een coalitie te vormen en blijven zij volharden in oude standpunten. Bang om zogenaamd gezichtsverlies te lijden. Ik denk dat er geen gezichtsverlies op zal treden. Eerder zullen inwoners van Den Helder respect hebben voor het feit dat partijen Den Helder op 1 zetten door over hun eigen schaduw heen te stappen.

 13. Dank voor je heldere uitleg Nico!
  Het zakencollege is dus al revolutionair genoeg. En het “hoogst haalbare andere soort bestuur” (voorlopig) in gemeentepolitiekland. Als het vernieuwend en verfrissend is heb ik daar gewoon eens zin in. Ik zie eerlijk gezegd helemaal niets meer in nog meer van hetzelfde. Hoe fijn zou het zijn als men dat gewoon eens zou oppakken. Ik zou daar zeker veel respect voor hebben.

Comments are closed.