Tweede kans voor PVV en CU?

11

Den Helder – Het CDA heeft haar hand al eens overspeeld door te blijven hangen aan de VVD en als de partij nu weer ‘te veel’ vraagt, valt zij wat Beter voor Den Helder betreft definitief buiten de boot. Dan gaat Beter een tweede poging doen om een coalitie met PVV, CU, Stadspartij, Behoorlijk Bestuur en Seniorenpartij te formeren. Aldus Carlo Assorgia in de Helderse Courant.

Beter heeft van begin af aan aangegeven niet met VVD en D66 in een coalitie te willen stappen. De eerste formatiepoging mislukte dan ook, omdat het CDA hoe dan ook samen met de VVD wil. Dat lijkt nog steeds het standpunt en zorgt dus wederom voor moeilijkheden. CDA wil met VVD in een coalitie en liefst nog uitgebreid met een extra landelijke partij. “Als PvdA zich aansluit bij het blok van CDA en VVD heb je bijna een herhaling van de vorige coalitie. Wij gaan die partijen niet aan een meerderheid helpen”, aldus Assorgia in de Helderse Courant.

Als de huidige formatiepoging niet lukt, wil Assorgia proberen de mislukte coalitie met PVV, CU, Seniorenpartij, Stadspartij en Behoorlijk Bestuur te reanimeren. “Stadspartij had onder meer moeite met de, onervaren wethouderskandidaten van de andere partijen. We gaan kijken wat we kunnen doen om het akkoord toch ondertekend te krijgen”, aldus Assorgia in de HC.

11 REACTIES

 1. Kan alleen maar zeggen:Succes en houdt de VVD erbuiten.

 2. De lokale besturen en ‘leden’ van BvDH, PVV en vooral CU toonden al veel moed; nu de Stadspartij nog – voor herstel van vertrouwen de komende 4 jaar – bij de waarschijnlijk komende 2e poging.
  Succes ! 🙂

 3. Inderdaad ik vind dat er een verbod moet gaan komen om partijen bij voorbaat uit te sluiten. Of dit nu landelijk “2e kamer” of gemeentelijk is.

  Het gaat hier om gekozen volksvertegenwoordigers die de kans moeten krijgen om hun te bewijzen. Het zijn veelal hoog opgeleide mensen.

  Niet ome Joop uit de Jan kloot maar aan straat.

  Ik vind dat er een burger initiatief moet gaan komen voor een verbod op “bij voorbaat uitsluiten” van een politieke partij”

 4. Redelijke voorstellen Beter Voor Den Helder. Waarbij buiten het Sociaal Domein ook het economisch aspect (vertaal extra werkgelegenheid) een belangrijke opdracht voor het aanstaande college is. Den Helder is niet het einde van de wereld maar het begin van het continentaal plat, Vanuit die positieve gedachte zou de ondernemer in de Noordkop zijn streek moeten benaderen. Niet opsommen wat er niet is, maar de sterke punten van wat er wel is te benadrukken. Dat laatste wil het plaatselijk bedrijfsleven wel, maar dan moet men ook in de gelegenheid worden gesteld. Als ik terug mag blikken naar voorjaar 1993 (25 jaar geleden) weet ik dat de marine voor Helderse bedrijven weinig werk opleverde. Het waren toen hoogleraar J. Weitenberg van het Nederlands Christelijk Werkgeversverbond (NCW) en Rijkswerkdirecteur W. van Gulpen die stelden dat de know how en faciliteiten van de toen in dat jaar ultra moderne Rijkswerf beschikbaar moesten komen voor bedrijven als scheepswerf Visser. Ik heb toen in het actualiteitenprogramma bij de LOS een gesprek gehad met o,a, gedeputeerde J. Lagrand. Vertrouw er op dat men hier verder op zal borduren en wens het komend college van B & W veel succes toe. Dat verdiend onze mooie stad. (Marinus Vermooten, commissielid Senioren partij).

 5. Dit gaat het dus niet worden,waarom niet?
  De stadspartij gaat het huwelijk wat ze zijn aangegaan met de landelijke partijen niet opgeven.
  Al zou Pieter Kos dat wel graag willen ,want dan is zijn kostje ook weer gekocht voor 4 jaar.
  Ik zie liever deze lik en slijmclub (Stadspartij) er ook niet bij,dat hebben ze echt niet verdiend de laatste 4 jaar.
  Ben absoluut ook geen fan van de PVV,maar soms moet men wel eens wat.

 6. Opmerkelijk dat ‘onervarenheid’ (c.q.: gebrek aan specifieke dossierkennis)- behalve bij het departement Financiën – voor de benoeming van ministers vrijwel nooit een bezwaar is….

 7. Hoop dat stadspartij verstandig is, na succeverhaal van ze verspeelde ze dat de afgelopen raadsperiode door met de gevestigde politieke club in zee te gaan(en die slopen je als nieuwkomer) als ze deze kans niet pakken bestaan ze bij de volgende verkiezingen niet meer

 8. Maak je niet zo druk mensen! We horen echt wel wat het wordt tzt. Geniet van de vrijheid en de zon.

Comments are closed.