Verwonderlijk tuinvermaak tijdens Théâtre du Jardin

0

Den Helder – Ook dit jaar wordt Hortus Overzee -de groene oase aan de Soembastraat- weer omgevormd tot een magische theaterwereld: Théâtre du Jardin. Vele bekende artiesten hebben inmiddels hun opwachting gemaakt tijdens eerdere edities. Van Dik Hout, Paul de Munnik en Jan Rot.

Vorig jaar droeg Judith Herzberg haar gedichten voor in de intimiteit van de Palmkas, voor de gelegenheid omgedoopt tot Vaudevolière. De editie van 2017 werd gedragen door het Amsterdamse collectief ‘De Theatertroep’. Hilarisch, doldriest en onnavolgbaar. Hun Vaudeville-stijl past uitstekend in de sfeer van de exotische kassen en tuinen. Op Hemelvaartsdag 10 mei zijn ze terug: Vaudeville et Plus.

De Theatertroep wordt vergezeld door een aantal theatervrienden: Joep Hendrikx en Jos Nargy verzorgen een parade-achtige voorstelling over de dichter Ginsberg. Sjoukje Hoogma, Frank van Kasteren, Frances Sanders en Loek Zonneveld geven een verrassende presentatie van het werk van Shakespeare. De voorstellingen worden als gebruikelijk een aantal keren gespeeld, zodat de bezoekers van het tuintheaterfestival een eigen route kunnen kiezen.

Poëzieroute
Muzikaal wordt Théâtre du Jardin omlijst door jazzcollectief Hector Floria Trio, bestaande uit studenten van het Amsterdams conservatorium. Tussen de voorstellingen door kan door de tuinen een poëzieroute worden gevolgd. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. Zo is er een heuse primeur: Helders Tuinbier. Een nieuw fris bier van de Helderse Jongens met een geheim ingrediënt uit de eigen collectie van de hortus. Ook is er een wijnbar en de koks van Grand Hotel Beatrix C’est la vie “Wine and Dine” hebben een passende kleine kaart samengesteld.

“Wat kleiner van omvang dan de vorige editie”, geeft Hortus voorman Pieter Blank aan. “We hadden vorig gehoopt op meer mensen uit de regio. Nu krijgen al weer veel goede reacties uit het Helderse. Stapsgewijs hopen we zo door te groeien naar een uniek regionaal evenement: Verwonderlijk tuinvermaak in de ‘geheime’ tuinen van Den Helder”, aldus Blank.

Hortus Overzee opent op Hemelvaartsdag de poort om 17.00 uur en sluit haar tuinwereld om 23.00 uur. Toegang € 17,50, kaarten via www.kampanje.nl te bestellen. Hortus Overzee is gelegen aan de Soembastraat 83 in Den Helder. Informatie: tel. 0223 614206 en op www.hortusoverzee.nl.