Zwemmers Zeemacht pakken weer de nodige limieten

0

Den Helder – De wedstrijdzwemmers van Zeemacht waren afgelopen weekend actief in Alkmaar, bij een tweedaagse limietwedstrijd op de lange baan. Deze wedstrijd vormde de laatste gelegenheid om nog limieten te halen voor de Regiokampioenschappen, die eind mei in Amersfoort worden gehouden.

Het was ook een mooie gelegenheid om limieten voor de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen (NJJK) te halen, die in juni in Eindhoven worden gehouden. Kay Wijkman boekte zijn ticket naar het NJJK door ruim de limiet te halen op de 50 meter schoolslag, waarmee de NJJK-ploeg van Zeemacht zich uitbreidt naar vijf zwemmers. Op de 100 meter schoolslag is hij nog maar anderhalve seconde verwijderd van de NJJK-limiet.

Emma Riemers breidde haar NJJK afstanden uit met de 50 meter vrije slag, waar ze ruim onder de limiet dook. Ook kwam ze binnen een seconde van de limiet op de 200 meter vrije slag en ook de NJJK-limieten op de 100 en 200 meter rugslag komen in zicht, middels sterke persoonlijk records.

PR
Collin Schouten zwom een fors PR op de 400 meter vrije slag en miste de NJJK-limiet met slechts een halve seconde. Met zijn PR op de 200 meter vrije slag naderde hij de NJJK-limiet op twee seconden. Liam Boon is met zijn PR op de 100 meter vrije slag nog maar anderhalve seconde verwijderd van de NJJK-limiet.

Jip Duursema en Mees Minneboo zwommen limieten voor de Regiokampioenschappen en er waren persoonlijke records voor Marco van der Wulp, Esra Hertsenberg en Imme van Tatenhove. De minioren Femke Paus, Ceylin Heemskerk, Mike Kloth en Libhin Boon (foto) debuteerden zeer verdienstelijk op de lange baan middels een aantal persoonlijke records.