Zwerven over groene erven

0

Julianadorp – Het tuinevenement “Zwerven over groene erven” krijgt in het weekend van 9 en 10 juni zijn tweede aflevering. Van 11.00 tot 17.00 uur zetten 27 tuinen in Julianadorp het hek open voor bezoek. Een mooie kans om te zwerven over die doorgaans verborgen groene erven.

Het startpunt is de muziektent op het Loopuytpark in het oude deel van Julianadorp. Hier kunnen de deelnemers op beide zwerfdagen vanaf 10.30 uur een gratis folder afhalen met de routebeschrijving en tuinadressen. De tuinen die meedoen zijn makkelijk te herkennen door een appelgroen bordje aan de weg met daarop het logo en wapperende linten. (Zie foto)

Voor de ‘stop’ is er altijd wel ergens een plek waar je koffie, thee of anders lekkers kunt scoren. Grote kans ook dat je ergens plantjes kunt bemachtigen of dat je bij een concertje of expositie in een tuin belandt, het kan allemaal.

De organisatie van het evenement is in handen van vier enthousiaste tuinvrouwen. Daarbij werken ze samen met de Culturele vereniging Vooruit. Ook de Belangenvereniging Julianadorp ondersteunt het initiatief. Deelname is gratis.