10 Jaar Brede School gevierd met swingontbijt

0

Den Helder – Je begint de dag met een pinguïndans, je ontbijt met je klasgenoten en krijgt daarna een hilarische voorstelling voorgeschoteld van Hilaria, dat een waar dolfinarium op het schoolplein heeft neergezet. Woensdagochtend gebeurde dit in de IJsselmeerstraat. De basisscholen De Fontein en De Duynvaerder en peuterspeelzaal De Bonte Bijtjes deden er aan mee. En ook kinderdagverblijf K’nijntje, de peuters van De Wadlopers en het Internationaal Vrouwen Centrum (IVC). Kortom, allemaal vierden ze het tienjarig bestaan van de Brede School aan de IJsselmeerstraat met een swingontbijt.

Directeur van de Fontein Jaap Hus vertelt dat het stimuleren van gezonde voeding en het effect daarvan op je lijf een belangrijk aspect is op de school. Zo is bij de kleuters de spijsvertering besproken en laten we ook aan onze leerlingen weten wat nou die gezonde voeding is. “Kijk een patatje kan natuurlijk prima, maar natuurlijk niet elke dag”, legt Hus uit.

Hus is goed te spreken over de samenwerking van de Brede School aan de IJsselmeerstraat. “We hebben met de beide basisscholen en de kinderopvang een breed sociaal netwerk waarmee we problemen snel kunnen signaleren en kunnen adviseren waar hulp gegeven kan worden. Ook de samenwerking met het Internationaal Vrouwencentrum (IVC) is een prachtige aanvulling, we kunnen moeders bijvoorbeeld voor taalcursussen doorverwijzen, maar andersom krijgen we informatie over gebruiken en feesten die wij als Nederlanders niet zo goed kennen.”

Daklozen
Wat resteerde van het swingontbijt werd niet weggegooid, maar ging naar de daklozenopvang aan de Spoorgracht. Directeur Hus is blij met het verloop van de ochtend. De kinderen genoten zichtbaar. “Morgen heb ik zeker spierpijn van al dat gesjouw, maar dat neem ik graag voor lief”, aldus een tevreden directeur.