2e editie Diner en Blanc, het witte feest der vriendschap

0

Den Helder – Het leven, de liefde, vriendschappen en de zomer vieren: dat is Dîner en Blanc. Dit grote picknickevenement, dat geheel in het wit wordt gevierd, vindt 30 juni voor de tweede keer plaats in Den Helder.

Vorig jaar werd de grote witte picknick op Fort Kijkduin gehouden en was het een groot succes. De locatie van dit jaar, net als de genodigden en de initiatiefnemer, zijn nog geheim. De plaats van het evenement wordt pas op het allerlaatste moment aan de gasten bekend gemaakt. Gasten weten al wel of ze zijn uitgenodigd.

Het Dîner en Blanc werd voor het eerst in 1988 in Parijs gehouden en is een culinair feest waarop het samenzijn met elkaar voorop staat. Inmiddels wordt het diner over de hele wereld voor en door vrienden georganiseerd en wordt het een bekender fenomeen. Iedereen moet in het wit komen en zijn driegangenmenu en spullen meenemen. Het witte feest is spontaan, onbaatzuchtig en kent geen commerciële doeleinden en organisatie noch sprekers. Het leeft door de verhalen, de symboliek en het enthousiasme.

Onverwacht
Onverwachte surprises en muzikale acts vormen een onderdeel van Dîner en Blanc. Traditiegetrouw wordt na het dekken van de tafels het diner geopend door het zwaaien met de witte servetten. Als het diner is afgelopen, wordt dit aangegeven door het aansteken van de sterretjes. “Alles wordt opgeruimd, zoals we gekomen zijn op de locatie waar niets was, verlaten we de locatie alsof er niets is gebeurd”, aldus de organisatie.

Deelname aan het witte feest is vertrouwelijk en de deelnemers hebben inmiddels een uitnodiging gehad die zij met niemand mogen delen.