Al ruim 500 deelnemers aan Samenloop voor Hoop

1

Den Helder – Ruim vijfhonderd wandelaars doen komend weekeinde mee aan de derde Samenloop voor Hoop in het Timorpark. Er zijn nu 430 inschrijvingen voor de ‘gewone’ loop en al 75 voor de speciale Kinderloop.

Het belooft wederom een mooi en indrukwekkend evenement te worden. De opening is zaterdag rond 14.00 uur met medewerking van de burgemeester. De eregasten lopen de eerste ronde, waarna de deelnemende teams blijven lopen door het park. Dat gaat onafgebroken door tot 14.00 uur op zondag. Dan vindt gezamenlijk de afsluiting plaats en wordt ook bekendgemaakt hoeveel geld er is ingezameld voor het KWF. Het Inloophuis Den Helder krijgt 10 procent van de totale opbrengst.

Hoogtepunt is de kaarsenceremonie, rond 23.00 uur. De Kinderloop is zaterdag om 15.30 uur. Maximaal 100 jonge wandelaars lopen dan door het park. Ook Druppie, de mascotte van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) is aanwezig. Verder is er een uitgebreid entertainmentprogramma samengesteld, zodat er voor jong en oud van alles te beleven valt. De lokale omroep doet 26 uur lang live verslag van de Samenloop en deelt gratis water uit aan alle deelnemers, vrijwilligers en bezoekers. Samen met AH Boonstra doneert de omroep in totaal 2700 halve liters.

1 REACTIE

Comments are closed.