Bowlingdames op jacht naar eremetaal

0

Julianadorp – Het Nederlands team bowlen gaat vanaf vandaag in Brussel op jacht naar eremetaal. Dat doet het team tijdens de Europese Kampioenschappen bowlen voor dames. De provincie Noord-Holland is ‘hofleverancier’ van het team met Samantha Greiner, Denise Blankenzee en Maxime de Rooij. Tijdens het in december 2017 gehouden WK in Las Vegas was Nederland het beste Europese land, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn.

Een van die nieuwe gezichten in de selectie is Samantha Greiner uit Den Helder. De 25-jarige was al twee keer als reserve bij het Nederlands team betrokken en gaat nu haar officiële debuut voor oranje maken! In dat team speelt zij samen met twee streekgenoten. De eerste is de 18-jarige Denise Blankenzee uit Julianadorp. Zij is alweer toe aan haar derde evenement dit seizoen, na de WK in Las Vegas en de EK Jeugd in Denemarken. De tweede is Maxime de Rooij uit Anne Paulowna. De 24-jarige De Rooij werd onlangs derde tijdens de finale van de European Bowling Tour, waar ze eens te meer bewees met te kunnen met de top.

De overige speelsters zijn Nicole Sanders (30, Emmen), Kelly French-Plummen (29, Heerlen) en Ellen Jansen (26, Culemborg).