Dag van de Muziek wederom een groot succes

5

Den Helder – De 24e editie van de Dag van de Muziek was zaterdag weer een groot succes. Ondanks dat het zonnetje niet volop scheen, kwam er toch heel wat publiek naar de binnenstad. Op zo’n 20 podia toonden ruim 1600 amateurmusici het beste van hun kunnen.

Het is elk jaar weer een enorm geregel, maar het komt altijd weer goed. Het lukt steeds weer om alle artiesten een plek te geven, vaak twee optredens. “Mensen melden zich vaak spontaan aan en dus hebben we elk jaar opnieuw voldoende aanbod”, vertelde Sikina Pinchetti van de organisatie. Een verrassingsact was er ook, want Sandro Assorgia (Van Dik Hout) trad twee keer op onder de naam Swarthoed. “Ik dacht toen ik zijn inschrijving zag, dat is vast een neefje van die jongen van Van Dik Hout, maar hij was het zelf!”

Volgend jaar bestaat het evenement 25 jaar en dat moet natuurlijk extra groots worden gevierd. “We willen dan wel wat extra doen”, aldus Petra Clowting namens de organisatie. “Misschien enkele mystery guests of misschien kunnen we in de avonduren eens een supergroot concert geven in het Stadspark, want nu stopt het toch rond 18.00 uur.” De podia dit jaar werden bevolkt met koren, zangers, zangeressen, bandjes, dansacts en meer. De deelnemers kwamen niet alleen uit Den Helder, maar uit de ruime omtrek. En hoewel het minder zomers was als gehoopt, zaten de terrassen toch ook goed gevuld.

Foto’s: DHFOTO.

5 REACTIES

  1. Dat zal leuk zijn, een mysteryguest, en het weer werkte helaas niet mee, regen en nevel en fris en de zitplaatsen waren allemaal nat en waarom kwam de gitarist van Dik Hout niet onder zijn eigen naam ?!!???!

  2. wat, gefeliciteerd! Je bent er in geslaagd om toch een paar negatieve dingen te benoemen.
    Ik kan echter zeggen dat ik droog heb gestaan (en dat was niet binnen!) en heel veel artiesten heb op zien treden onder hun (of een) artiestennaam die mij een geweldige dag bezorgd hebben!
    Alle criticasters ten spijt die meenden dat er bij Boon ook een “probleem” zou ontstaan vanwege de bouwactiviteiten.
    We mogen trots zijn op onze stad!

Comments are closed.