Diefstal en bankpasfraude in Bureau NH

0

Den Helder – Het regionale opsporingsprogramma Bureau NH (op RTVNH) besteedt vandaag aandacht aan een diefstal en bankpasfraude op zaterdag 31 maart. Het slachtoffer was een 39-jarige vrouw en de diefstal vond plaats in het zwembad.

Een onbekende man steelt tussen 16.15 en 16.45 uur haar portemonnee uit haar tas, die in een kleedruimte van het zwembad aan het Nieuwland staat. Vervolgens pint de man contactloos verschillende bedragen bij diverse winkels.

Het slachtoffer merkt de diefstal pas drie dagen later op als zij in haar tas kijkt en constateert dat haar portemonnee weg is. Daarna logt de vrouw direct in op haar internetbankieren app en ziet meerdere transacties bij winkels in het Ravelijncenter, op zaterdag 31 maart tussen 16.51 en 17.19 uur. In totaal is er voor ruim 130 euro contactloos gepind. Maar in de portemonnee zaten ook meerdere cadeaubonnen, een rijbewijs en meerdere passen.

Beelden
Op de beelden van de winkels in het Ravelijncenter, is een man te zien die meerdere keren contactloos pint met de gestolen pas van het slachtoffer. Ook is de dezelfde man te zien op beelden van het zwembad. De beelden zijn vanavond te zien in Bureau NH, dat wordt uitgezonden op RTV-NH om 17.10 en 19.10 uur en 21:10 uur.