DHA-A leader
DHA-A leader

Dit jaar geen Ronde van Julianadorp

Julianadorp – Terwijl de 64e editie van de Tour de Lasalle volop gaande is, blijkt een einde te zijn gekomen aan wat enkele jaren geleden werd gelanceerd als toekomstige nieuwe wielertraditie. De Ronde van Julianadorp gaat dit jaar niet door en de kans lijkt klein dat er volgend jaar weer een herstart komt.

Na het lustrum van 2017, het was toen de vijfde editie van de Ronde van Julianadorp, zijn enkele organisatoren afgehaakt. Vers bloed bleek niet te vinden en dus gaat het wielerevenement niet door.

De Ronde werd in 2013 voor het eerst in de nieuwe opzet verreden. Bart Denijs, Klaas de Graaff en Leo Flecken, destijds betrokken bij team Dakraam.nl kwamen met het idee. Ter gelegenheid van het jubileum (het team bestond vijf jaar) leek het de drie een goed idee weer iets ‘leuks’ te doen. Na een korte brainstorm kwam het idee naar voren om een ronde van Julianadorp te organiseren. Gekozen werd voor het naseizoen, omdat in het voorseizoen er al meerdere regionale rondes vlak hij elkaar zitten en in het hoogseizoen zijn nu eenmaal veel renners met vakantie.

De ronde werd elk jaar groter, met Dikke Banden, een dameswedstrijd, een funklasse, loterij, kinderactiviteiten en meer leek het na vijf jaar een vaste plek te hebben gevonden op de wielerkalender. Tot de winnaars behoorden lokale renners als Jermo Agema en Raymond Bakker. Helaas lijkt met het annuleren van de ronde dit jaar alweer een einde te komen aan wat een nieuwe traditie had moeten worden.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook: