Doelstellingen Present in 2017 ruimschoots behaald

0

Den Helder – Stichting Present kijkt terug op een geslaagd 2017, zo blijkt uit het jaarverslag. De doelstellingen voor zowel Den Helder als Texel zijn ruimschoots gehaald, er zijn nieuwe sociale projecten bijgekomen en de verhuizing van het hoofdkantoor naar de Bijlweg zorgde voor “meer arbeidsvreugde”.

In Den Helder werden vorig jaar 134 projecten uitgevoerd, 14 meer dan de doelstelling van 120. Op Texel kwam de teller tot 12, twee meer dan de beoogde 10. Deze projecten zijn uitgevoerd door zestien ‘algemene’ groepen en de flexgroep. De flexgroep heeft hiervan 101 projecten in Den Helder en 10 projecten op Texel uitgevoerd. De jaarlijkse kerstacties “Buiten de boot” en het Kerstpresentje zijn in deze getallen niet opgenomen.

Er werd in 2017 met veel lokale organisaties samengewerkt, waaronder Parlan, de Rabobank, DNO Doen, Woontij, Omring, Vrijwaard, de sociale wijkteams, De Waerden, de Noordwest Ziekenhuisgroep en ’s Heeren Loo. Een totaal overzicht van alle partners en werkgroepen is terug te vinden in het jaarverslag.

Gezegend jaar
Present spreekt over 2017 als “een gezegend jaar, waarin we samen met onze vaste vrijwilligers, maar ook met leerlingen van scholen, adelborsten van het Koninklijk Instituut voor de Marine, gezinnen en kerkelijke groepen voor velen in een dag tijd echt een verschil konden maken in hun huiselijke omgeving.” De organisatie won vorig jaar bovendien de “Gouden Kluif” in de categorie instellingen. Deze prijs wordt uitgereikt aan een persoon en een instelling die het meest heeft betekend voor slachtoffers van huiselijk geweld in de regio Den Helder.

Voor Present waren er ook nieuwe dingen in 2017. Zo kwamen er twee sociale projecten bij, naast het al jaren gangbare werk als tuinen opknappen, schilderen, behangen, ontruimen, schoonmaken, spelletjes avonden et cetera. Die sociale projecten waren het Artis project (met 83 kinderen naar Artis) en het bezoeken van thuiswonende ouderen door leerlingen van de MAVO aan Zee. In 2018 wil Present verder werken aan de naamsbekendheid van de Stichting en van het Boelhuys (kringloopwinkel).