Duizenden genieten weer van Historisch Weekend

12

Den Helder – Duizenden toeschouwers hebben dit weekeinde weer genoten van het Historisch Weekend. Op Willemsoord brak zaterdag onverwachts de zon door, en dat zorgde niet alleen voor een grote toestroom richting het evenement, maar ook richting de terrassen. Zondag stonden heel wat mensen in Den Helder en Julianadorp langs de kant te kijken naar de voorbijtrekkende stoet.

Honderden oude voertuigen waren weer speciaal voor het evenement naar Den Helder gekomen. Vrachtwagens, militaire voertuigen, bussen, brandweer en tal van personenauto’s uit lang vervlogen tijden vulden het terrein. Extra aandacht dit jaar voor de Simca, maar er waren ook kinderactiviteiten, zang, dans en muziek en nog veel meer.

12 REACTIES

 1. Er stonden weer heel veel mensen langs de kant. Ik reed op mijn Kreidler Florett kenteken ZF 95-99 uit 1963. Goed voor 80 km/u. Wethouder Edwin Krijns, namens het college in een mooie MG TD. Ook op Willemsoord veel bezoekers. Zo stond Den Helder weer eens positief op de kaart.

  • helemaal mee eens, was ook knap weer voor zo’n evenement en goed druk bezocht, vond ook leuk dat er Zaterdag en Zondag toch weer wat variatie was in het aanbod

  • Uwe, er stond zeker veel volk langs de kant. In mijn beleving meer dan ooit! Leuk voor de toeschouwers, leuk voor de deelnemers. Het was weer heerlijk!

 2. Ik stond met de fossielen op de historische markt om kinderen te laten zien hoe bijzonder de fossielen zijn .
  Ik heb het geweten ook het was heel erg druk bij de kraam veel vragen en veel bewondering van kinderen maar ook grote mensen volgend jaar weer het is zo geweldig wil ook de markt meester bedanken voor alles het was echt geweldig

  • Zijn die fossielen hier gevonden ? Want heel soms vind ik ook iets heel ouds, een stuk kies van een oerrund en zo. Heel interresant.

 3. Heb een paar fossielen die hier zijn gevonden en veel komen van af de bruine plaat daar vind je veel Mammoet resten

 4. heb het voor het eerst niet mee kunnen maken (helaas)
  zo aan de foto’s te zien weer een groot succes πŸ™‚

Comments are closed.