Dwars komt naar de Noordkop

0

Den Helder – ‘Dwars’ is de onafhankelijke jongerenafdeling van GroenLinks. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht. Er zijn afdelingen over geheel Nederland, maar nog niet in de Noordkop.
“Daar moet verandering in komen”, meent de 17-jarige initiatiefneemster Verena Langin uit Alkmaar.

“Ik vind het belangrijk dat de mening van jongeren gehoord wordt door de politiek omdat jongeren onze toekomst zijn en goede inbreng hebben. We moeten zuinig omgaan met de wereld. We willen een samenleving waarin het niet uitmaakt wie je bent. Iedereen is uniek, en dat moeten we respecteren van elkaar.”

DWARS heeft als doel jongeren op een voor hen aansprekende manier kennis te laten maken met de politiek. Daarnaast probeert DWARS via contact met GroenLinks, zowel lokaal als landelijk, de Nederlandse politiek te beïnvloeden.

Bijeenkomst
DWARS Noordkop in oprichting organiseert op 26 juni haar eerste bijeenkomst „Je bent jong en je wil niks?” in Museum Broekerveiling te Broek op Langedijk. De aanvang is om 19.30 uur. Het wordt een avond over jongeren, diversiteit en politiek. Er zijn diverse gastsprekers, (ook van andere partijen) onder andere Soledad van Eijk, werkzaam bij het ECN voor duurzame energie en fractievoorzitter voor GroenLinks Noord Scharwoude. Er zijn debatten en de avond wordt afgesloten met een quiz.

https://www.facebook.com/events/1806910599616557/