Een weekend vol muziek in de binnenstad

4

Den Helder – De Helderse horeca organiseert ook dit jaar een muziekweekend. Op een grasveld in de Koningstraat een band op een buitenpodium. Cafés als de Pimpandoer en Dupont bieden indoor live muziek. Zo ook Windkracht 13.

Café Pimpandoer in de Koningstraat is drie dagen lang alive and kicking. Zoals het in de gloriedagen van het Helderse jazzweekend gebruikelijk was. Vrijdag 15 juni trapt Basto5 het weekend af. Vijf gelouterde Helderse muzikanten: Frans Lewakabessy, Marcel Kranenburg, Hans Jansen, Ruud Lewakabessy en Danny van Tiggele. Popmuziek uit de jaren 80 en 90. Zaterdag gaat de gelegenheidsband Woei de Pimp weer op z’n kop zetten. Dansen en zingen, het mag allemaal tijdens de sets met bekende oldies en recente hits. Beide avonden aanvang 22.00 uur en gratis entree.

Zondagmiddag vanaf 17.00 uur speelt Totally Back in de Pimp. Het is een driemanschap van local heroes van toen. En dan gaan we terug naar 1988 toen Ted Jan Groen, Jop Stevens en Herman Halfmouw van het Johannes College een legendarisch optreden gaven in de tuin van het café. Anno 2018 doen de heren het samen met drummer Olaf van der Steeg het nog eens dunnetjes over.

Energiek
En zo zijn er nog meer optredens, zoals zaterdag Living on the Edge in café J.P. Dupont in de Spoorstraat. “Living is een energieke rockband. Veelzijdig ook. Beleefd aanbevolen”, zo laat waard Jaap Schouten van Dupont weten. Aanvang rond de klok van 22.00 uur.

Vier cafés in de Koningstraat hebben zaterdagavond van 19.30 tot 23.00 uur Circus Rens & The Meatballs op het buitenpodium staan. De mannen houden vele muzikale ballen in de lucht en presenteren een feestelijke show. Fijne, bekende nummers in een extra smakelijke samenstelling. De muziek op het podium wordt aangeboden door ’t Ankertje, De Bliksem, De Engel en De Blauwe Stoep. Ze hebben een terras voor deur met een eersteklas uitzicht op de band.

Vrolijke ska
The big horns are coming, zaterdagavond in Windkracht 13 aan de Weststraat. De horns slaan op de The Rotterdam Ska Jazz Foundation samen met de blazers (the big horns) van Bosco. Na jaren van 020 dominantie door de Mokumse funkateers van The Jig tijdens het Helderse Jazzweekend, is het nu de beurt aan 010, Rotjeknor! Funk en de altijd vrolijk makende ska. The Big Horns speelden op alle grote festivals in Europa, maar ook lieten zij Oerol en Metropolis swingen. Aanvang 21.30 uur en de toegang is gratis.

4 REACTIES

  1. alleen jammer dat Julianapop ook morgen is, dat hadden ze beter kunnen plannen….

    • Daar kan toch de cultuurambtenaar toch wat in betekenen. Of is die functie weg gesaneerd?

Comments are closed.