Eerste editie Gameday groot succes (fotoserie)

0

Den Helder – De eerste editie van Gameday is zeker vatbaar voor herhaling. Ondanks andere evenementen in stad en regio kwamen er veel bezoekers naar Willemsoord. Daar was veel te zien en nog meer te beleven. Het buitenterrein stond vol en ook in de stadshal, de theaterzaal van de Kampanje en gebouw 66 kon je terecht voor alles wat met games en sportiviteit te maken had.

Volleybal op luchtkussenvelden, basketbal op 3 tegen 3 courts, Formule 1 simulatie in de Ziggotruck, sprongen van 20 meter en hoger en landen op een enorm luchtkussen, voetballen op de drie Cruyffcourts, gewichtheffen, een escaperoom van defensie en abseilen vanaf de vaste kraan van Willemsoord. Dat en nog veel meer gebeurde allemaal op het middenterrein van de Oude Rijkswerf.

Zowel in de stadshal als in de theaterzaal was het gamen geblazen op de computers. Van sportsimulaties tot ware oorlogen waren allemaal te spelen op de verschillende game platformen. Natuurlijk ook een Virtual Reality demonstratie en er werd gedanst in de Stadshal. Waar veel jongens zaten te gamen gingen de meiden helemaal los bij de dansworkshop. In gebouw 66 was het lasergamen en een heuse skatebaan die met stepjes genomen kon worden. Ook kon je hier bij een zogenaamd Green Screen op de foto, zo kon je bijna levensecht op de foto op een Marechaussee motor.

Foto’s DHfoto