DHA-A leader
DHA-A leader

Eerste jubileum voor Het Boelhuys

Den Helder – Het Boelhuys, de kringloopwinkel van Stichting Present, bestaat alweer 5 jaar. Het is in die tijd uitgegroeid tot een begrip en naast de goedlopende winkel is er ook een speciale meubelhal bijgekomen. Via Het Boelhuys worden inkomsten gegenereerd voor de projecten van Present, die zowel in Den Helder als op Texel worden uitgevoerd. De opening aan de Spoorstraat 71 was op 15 juni 2013, door toenmalig wethouder Pia Bruin.

Stichting Present helpt mensen uit Den Helder en Texel met een tekort aan financiële middelen of medische beperkingen en het ontbreken van een daadkrachtig sociaal netwerk. De hulp wordt gegeven op aanvraag van een maatschappelijke organisatie. Hulp bestaat uit praktische klussen of een sociale activiteit. Sociale betrokkenheid is hierbij een belangrijk uitgangspunt. Voor de uitvoering van deze projecten zijn zij afhankelijk van giften, donaties en subsidies. In 2012 zocht het bestuur van Stichting Present naar een manier om meer inkomsten te genereren, zodat zij er meer hulpvragen in behandeling konden nemen. Stichting Het Boelhuys was het antwoord.

“Naast dat de netto opbrengst ten goede komt aan stichting Present bieden we de producten aan tegen een vriendelijke prijs om mensen met een kleine beurs in staat te stellen kwalitatief goede producten te kopen. Dit bleek een schot in de roos”, zegt een medewerker van Present. De winkel aan de Spoorstraat 71 is al jaren een goed lopende winkel. Hier worden voornamelijk huisraad, kleding, boeken en speelgoed verkocht en de winkel is iedere dinsdag, donderdag en zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur geopend.

Meubelhal
In 2017 bleek de meubelhal aan de Pastoor Koopmanstraat te klein en volgde een verhuizing naar de drs. F. Bijlweg 65 (voormalig pand Post.nl). De meubelhal is iedere werkdag geopend tussen 10.00 en 14.00 uur. Hier worden voornamelijk meubels en huisraad aangeboden.

“Om de netto opbrengst zo hoog mogelijk te maken is ervoor gekozen om geen medewerkers in dienst te nemen, maar voor de uitvoering gebruik te maken van vrijwilligers. Op dit moment zorgen ongeveer 50 vrijwilligers dat de winkels draaien. Gezien de hoeveelheid werk zijn wij echter altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: