Fietser gewond bij aanrijding met bus (update)

22

Den Helder – Een fietser is donderdagavond omstreeks kwart voor negen aangereden door een lijnbus op de Javastraat in Den Helder. Meerdere ambulances en een mobiel medisch team werden ter plaatse gestuurd voor het slachtoffer. De fietser is met zwaar hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

De bus heeft door de flinke klap een grote barst in de voorruit opgelopen. De politie heeft de straat afgezet. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk, daar wordt onderzoek naar gedaan.

Update
De politie heeft inmiddels laten weten dat het slachtoffer een 65-jarige man uit Den Helder is. Om 20.40 uur fietste de man met zijn vrouw over de Javastraat in de richting van de Polderweg. Bij de kruising met de Van Galenstraat gaf het slachtoffer richting aan en stuurde meteen naar links.

Op dat moment werd hij echter net ingehaald door een autobus, die vanuit dezelfde richting aan kwam rijden. De bestuurder, een 64-jarige man uit Den Helder, kon niet meer op tijd remmen en botste achterop de fietser. Deze kwam hard ten val en liep ernstige hoofdletsel op. Hij werd met spoed overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Info en foto: Inter Visual Studio/GLOCALmedia

22 REACTIES

 1. als je ook ziet hoe er op bepaalde vooral doorgaande wegen in deze stad gereden wordt en handhaving geen poot uitsteekt is het niet raar dat er best vaak ongelukken gebeuren,
  vreemd trouwens dat die bus op de verkeerde weghelft staat en fiets ook op die weghelft ligt, inhaalmanoeuvre verkeerd afgelopen?

  • Nee hoor. De buschauffeur heeft getracht de plotseling afslaande fietser te ontwijken. Ik was de eerste die hulp verleende. Het was een ongelukkig ongeval waar de chauffeur zich verschrikkelijk onder voelde

   • Top Karin dat je eerste hulp verleende. genoeg mensen zouden hebben omgekeken en door zijn gegaan. tegenwoordig heb je niet zoveel mensen meer die zonder eigen belang andere helpen. ik zeg dus een dikke pluim voor jezelf.

    • Oscar ik zou het zo weer doen. Maar je kunt er niets ASN doen als je verstijfd…. het is allemaal menselijk.

   • Karin, ten eerste goed dat u hulp verleende, chapeau natuurlijk,
    als ik nu de update doorlees dan was het toch een inhaal actie die helaas fout afliep, hoop ten zeerste dat de fietser maar ook de chauffeur er goed vanaf komen

  • RB deels met je eens. Ik vindt echter de buschauffeurs uit Den Helder de enige die het goede voorbeeld geven op oa de Javastraat. (daar woon ik overigens ook). Het zijn vooral anderen die de Javastraat graag als race baan gebruiken. Ik heb hier al eens een opmerking en vraag over gesteld richting onze gemeente en politie. De bus chauffeurs zijn wat mij betreft zeer beleefd en correct. Gaan met een ruime boog om de fietsers heen en houden rekening met kleine kinderen.

   • zo is dat als een bus chauffeur gepakt word voor te hard rijden dan kost dat het dubbele van het tarief wat normaal is voor een bekeuring beroeps chauffeur dus ze kijken wel uit

   • met u eens dat de buschauffeurs netter rijden dan de verstappens van bijv HVC etc, maar vooral particulieren in personen auto’s en vooral motoren denken dat ze alleen op deze wereld zijn, hebben maling aan de snelheid en regels, maar ach ja zoals u al aangeeft ze komen ermee weg omdat handhaving bij gemeente en politie een wassen neus is in deze stad…..

 2. En ik maar denken dat de buschauffeurs staken…sterkte voor de betrokkenen…

  • Die staken (in mijn optiek) terecht, vanwege de werkdruk dankzij de bedrijfskundigen. Rondjes moet zo efficient mogelijk gereden worden met stopwatch gegevens in de excel-sheet. Ze krijgen al een standje bij 1 minuut te laat.

 3. Ook ik was ter plaatse en heb zo mogelijk hulp proberen te bieden.
  Ben benieuwd hoe het nu met meneer is..

  • Maleentje was jij het die samen met mij gelijk ter plaatse was? Ik heb contact gehad met de politie en de meneer is nog in leven. Meer info kunnen en mogen ze niet geven. En RB de meneer stak zijn hand uit maar sorteerde ook direct voor op het moment dat de bus van achter aan kwam. De buschauffeur probeerde nog uit wijken op de linker rijbaan maar kon een botsing niet meer voorkomen…..

   • Ik was in de gestreepte jurk. Heb hem stabiel gelegd en zijn hoofd ondersteund.
    Super dat je even contact hebt gehad. Blijf toch aan die meneer denken en hoe het is gegaan verder met hem..
    Hoop dat hij er snel bovenop komt..
    En die arme buschauffeur, je slaapt toch niet meer! Succes beide heren.

    • U zou dat Medisch Centrum in Alkmaar kunnen bellen, de infobalie en zeggen dat u eerste hulp verleende aan deze meneer en graag wil weten hoe het nu met hem gaat. Dan kunnen ze u enige informatie geven.

     • Er wordt GEEN informatie verstrekt over patienten, aan niemand niet , dan alleen aan degene waar de patient zelf toestemming heeft gegeven. (naaste familie lid)of aan behandelende artsen. Dus een ziekenhuis bellen heeft geen zin. Ik heb dit onlangs zelf bij een opname in het ziekenhuis meegemaakt. Alles heeft te maken met de nieuwe privacy wet.

 4. Vreselijk , maar blijft feit :barst in de voorruit van de bus. Hoe hard is er dan wel niet gereden?

  • als je fietst met 20km/h en een bus rijdt tegen je achterwiel aan met 50km/h, denk je dan niet dat je fiets onder je vandaan schiet en je 50cm met je hoofd naar achter knalt tegen de voorrruit vd bus?

  • Aan de zijkanten van een autoruit is er niet zoveel kracht nodig, als je weet hoe het moet kan je een zijraam zelf met één vinger breken.

 5. @ Frdk, daar hebben we nu zo´n voorbeeld van een voorval waarin oprechte interesse in iemand, iemand die je eerste hulp hebt geboden in één van de moeilijkste momenten in zijn leven, geen positief vervolg kan krijgen vanwege regelgeving.
  Het één zou niet ten koste moeten gaan van het ander in een dergelijk geval en regelgeving zou dus, hoe moeilijk ´de goede bedoeling´ soms ook objectief ook vast te stellen kan zijn, voor zulke gevallen passend gemaakt moeten worden vóór hij door de raad van State beoordeeld wordt.
  De regering is bij een wetsvoorstel wettelijk verplicht om de afdeling advisering van de Raad van State om advies te vragen omtrent de kwaliteit van het beleid omtrent het wetsvoorstel, dit valt binnen het kader Wetgevingsadvisering, daartoe gebruikt de Raad van State de ´beleidsanalytische toets´.
  @ Frdk, de hulpverlener denkt geschokt thuis na over het voorval maar is afgesneden van een menselijke oplossing, het is goed dat U hier melding van maakt, het stemt tot introspectie waarschijnlijk zelfs bij een ieder die het leest.
  @ Karin, U heeft gewoon gedaan wat goed was, voor U was het waarschijnlijk vanzelfsprekend maar, begrijpt U, wanneer je zoiets zwart op wit leest voel je respect opwellen.
  Ik zou wensen dat dit voorval voor U een bevredigend vervolg kan krijgen.

  • Dat is er zeker. Mede dankzij de politie Den Helder ben ik op de hoogte gehouden en heb ook inmiddels contact met familie van het slachtoffer. De politie heeft me heel netjes behandeld en alle info verstrekt voor zover dit mocht. Verder hebben zij aan de familie van het slachtoffer doorgegeven dat zij met mij in contact mogen treden, wat inmiddels gebeurd is.

 6. @ Karin, kijk dat is dan toch weer prachtig, ´men´ begrijpt dus dat die behoefte tot een ´vervolg´ of een ´bevredigende afsluiting´ er in sommige gevallen kan zijn en dan ook positief kan werken.
  Mensen kunnen zich soms, bijvoorbeeld onder kortdurende extreme omstandigheden, plotseling erg betrokken voelen bij elkaar, dat maakt ons uniek.
  Lang leve de regelgeving die daar nog ruimte voor laat!
  Heerlijk om te horen @ Karin, bedankt voor je reactie;).

Comments are closed.