Geen zon, toch groot feest op 25e Julianapop (fotoserie)

2

Julianadorp – Het zonnetje liet het dan misschien even afweten, de duizenden bezoekers van Julianapop zeker niet. Het was zaterdagmiddag en -avond weer een groot feest in het dorp. De jubileumeditie van het festival was uitverkocht (5.000 bezoekers), vond dit keer eens niet plaats op Vaderdag en was voor vrijwel alle aanwezigen weer ouderwets genieten.

Op het terrein een extra grote loungehoek, twee podia, de nodige bars (voor alcohol, frisdrank en smoothies), natuurlijk de grote snackhoek voor de inwendige mens en nieuw dit jaar: de lockers. Dat was een schot in de roos, want voor 2 (of 3, afhankelijk van de keuze voor een kleine of grote kluis) muntjes konden bezoekers hun spullen veilig opbergen. Dat scheelde weer meedragen over het terrein. De belangstelling hiervoor was groot.

Vijfentwintig jaar Julianapop, betekent voor medewerkers en vrijwilligers ook soms een wisseling van de wacht. Zo ook voor Lisanne Buijze, na ruim 11 jaar vindt zij het tijd voor vers bloed; “Ik ben ooit begonnen in de muziekcommissie en doorgegroeid naar het bestuur, daar vulde ik tot en met dit jaar de PR-functie.” Buijze woont in Den Haag en werkt in Amsterdam. “Er gaat veel tijd inzitten, wat ik overigens altijd met liefde heb gedaan, het is goed om het stokje door te geven. Mitsy Haeck gaat het van mij overnemen. Het doet ook wel een beetje zeer, maar het is goed zo”, zegt zij met enige gemengde gevoelens.

Inburgeren
Haar opvolgster staat al te trappelen om te beginnen; “Ik woon nu drie jaar in het dorp, dus hoog tijd om in te burgeren”, zegt Haeck lachend. “Lisanne en ik kennen elkaar al sinds de middelbare school, dus we weten wat wij aan elkaar hebben.” Haeck was tot enige tijd een trouw bezoekster van het dorpse festival en nu bij de organisatie betrokken. “Supertof, ik heb er heel veel zin in.” Vervolgens vertrekt zij met enige spoed, de volgende klus wacht; er worden opblaasballen het publiek in gegooid om het feest gevoel te versterken. “Echt leuk he.” Zegt Buize. “Ik ga het missen. Ik denk dat ik wel vrijwilliger blijf.”

Het festival werd dit jaar geopend met Nielson, gevolgd door Nick & Simon. De jeugd ging vervolgens volledig uit het dak met Jonna Fraser, de wat oudere bezoekers vierden het grootste feest tijdens het optreden van De Dijk. Tussendoor zorgden Zion Vibes en Scrum voor vertier, waarna Memphis Maniacs de 25e editie mocht afsluiten. Nou ja, bijna dan, want het echte slotakkoord was voor het vuurwerk.

Foto;s: Van Eis Foto

2 REACTIES

Comments are closed.