Gemeente herstelt vernieling aan pand Keizerstraat

2

Den Helder – Naar aanleiding van een melding van inbraak of vernieling aan het pand Keizerstraat 1 is de gemeente samen met de politie poolshoogte gaan nemen. Op de derde verdieping bleek een deur en een kozijn totaal vernield te zijn. Hierdoor was een opening ontstaan waardoor het pand, vanuit de derde verdieping, toegankelijk was voor onbevoegden. In verband met de veiligheid heeft de gemeente besloten om de opening in het pand dicht te maken.

Daarnaast bleek dat duiven hun intrek in het pand hebben genomen en het pand vervuild hebben met poep. De hoeveelheid duivenpoep is zo ernstig dat dit schadelijk kan zijn voor de gezondheid van omwonenden.

Er zijn eerder controles geweest bij het pand en is er handhavend opgetreden. Bij deze controles werd geconstateerd dat er sprake was van lekkage en dat de bekabeling van de elektriciteit mogelijk voor brandgevaar kon zorgen.

Invulling
De gemeente gaat binnenkort met de eigenaar om tafel om invulling te geven aan het pand. Mocht de gemeente er niet uitkomen met de eigenaar, dan zal de gemeente het pand zo spoedig mogelijk schoonmaken om ervoor te zorgen dat in ieder geval de veiligheid en de gezondheid van omwonenden niet meer in het geding is. De kosten hiervan worden verhaald op de eigenaar.

2 REACTIES

  1. “De hoeveelheid duivenpoep is zo ernstig dat dit schadelijk kan zijn voor de gezondheid van omwonenden”
    .
    vraag me af hoeveel tijd de duiven nodig hebben om een pand zo te vervuilen dat er risico voor omwonenden ontstaat, dat is dus de tijd die handhaving nodig heeft in onze stad om iets te ondernemen……. tranen staan me in de ogen hier…… en wij maar betalen…..

  2. Gemeente en uitkomen met eigenaar, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, maar ik vermoed dat het in dit geval heel voorspelbaar gaat lopen. Eigenaar wordt voor het blok gezet, gemeente neemt het over en er gebeurt vervolgens een lange tijd niks op verpaupering na. Dan komt vriend Woningstichting, Tuin of Dozy en mag het voor een prikkie over nemen, maakt er onbetaalbare appartementen van. Het stadshart knapt op, karakterloze nieuwbouw met leegstand, onbetaalbaar voor de gevestigde orde, ongewild voor de diegene met een gevulde beurs, die kopen terecht in een fraaiere plaats dan dit.

Comments are closed.