DHA-A leader
DHA-A leader

Helderse Michelle Bruil MBO Ambassadeur ROC Kop van Noord-Holland

Den Helder – De Helderse Michelle Bruil (23) is in het komende jaar de MBO Ambassadeur van ROC Kop van Noord-Holland. De eerstejaars studente Logistiek teamleider niveau 3 vertegenwoordigt het ROC tijdens de landelijke verkiezing MBO Ambassadeur 2018 van de MBO Raad.

Dinsdag 12 juni is zij in het zonnetje gezet door Aad de Wit, bestuursvoorzitter van ROC Kop van Noord-Holland. Tijdens de ceremonie zijn ook de nummer twee, Dijon Waccary (23, Leidinggevende keuken) uit Schagen, en drie, Dave Bremer (26, Marketing en communicatie) uit Den Burg, gehuldigd. Totaal zijn er vijftien branches op het ROC waaruit een ambassadeur kan worden gekozen.

De landelijke strijd gaat donderdag 14 juni van start; aan de hand van een aantal challenges moet op 19 november de winnaar uit de bus komen. Michelle noemt het een ‘hele eer’ dat zij Ambassadeur mag zijn. “Toen ik het hoorde, kreeg ik er kippenvel van. Ik wist niet wat ik moest zeggen. Het is pas later tot me doorgedrongen. Ik zie het nu vooral als zonneschijn, na een voor mij moeilijke periode.”

Logistiek
In 2017 veranderde haar leven drastisch toen ze onder meer door persoonlijke omstandigheden vanuit de Achterhoek met haar vierjarige dochter Lisa bij haar vriend in Den Helder belandde. Ze wist op dat moment niet helemaal wat ze moest doen. Michelle zat eerder in de binnenvaart, maar wilde dat werk niet langer doen, om meer bij haar dochter te kunnen zijn. Haar vriend kwam met de optie logistiek: “En dat is echt wat voor mij. Ik snap het allemaal en haal goede cijfers.” Ze is niet alleen blij op haar opleiding. “Ik loop stage bij Total, ik heb het er zo naar m’n zin.”

De verkiezing MBO Ambassadeur is door de MBO Raad ingesteld om het MBO en getalenteerde MBO’ers in een positief daglicht te zetten. Het MBO is onmisbaar voor de concurrentiekracht en economische groei van Nederland. Het bereidt leerlingen theoretisch en praktisch voor op de uitoefening van een beroep, op participatie in de samenleving en op een optimale persoonlijke ontplooiing. Onze maatschappij kan geen dag zonder vakmensen uit het MBO.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: