H&M vertrekt uit de Kroonpassage

16

Den Helder – De H&M in de Kroonpassage sluit haar deuren. Niet per direct, maar wel per augustus 2019. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Het personeel van de Hennes & Mauritz is deze week geïnformeerd over de voorgenomen sluiting. Tot aan de sluiting wordt gewoon de normale (en dus steeds actuele) collectie verkocht. Te weinig omzet en veel verkoop via internet worden genoemd als reden voor de sluiting, zo weet het NHD.

16 REACTIES

 1. Het is heel jammer voor het personeel dat op straat komt te staan, maar gezien de kwaliteit van H&M kleding gaat er niet veel verloren.Vandaar wellicht die geringe omzet? Slopen dus en graag de mooie kerk en de pastorie terugbouwen. Dan krijgt een negatieve gebeurtenis toch een positieve kant

 2. De kwaliteit moet iets omhoog zonder dat de prijzen door het dak gaan. V&D verkocht betere spullen. Coolcat is veel te duur. En een H&M voor mannen mist nog in Den Helder. Jammer als ze volgend jaar vertrekken, een dreun voor het persooneel en de Kroonpassage.

  • Vind deze winkel net Rataplan. Een rommelig geheel en alles staat door en te dicht op elkaar. Kortom geen verlies , dan alleen voor het personeel,dat deze zaak dicht gaat

  • Daarom, zijn bijna alle zitbankjes uit het centrum verdwenen. De mensen worden nu verplicht om op de terrasjes te gaan zitten en daar verplicht of niet een versnapering te nemen. Deze tactiek , heb ik vandaag ook op de Bazaar in Beverwijk gezien. Nergens kan je daar meer gaan zitten om even uit te rusten . Alle openlijke zit mogelijkheden zijn daar verwijderd . Men moet daar , als je wil gaan zitten, verplicht gebruik maken van een van de vele terrarsjes

   • vind het er wel een stuk gezelliger uitzien met al die volle terrasjes, en het zal ook wel lopen want er komen er meer en meer

 3. Moet je eens nagaan, wat voor huurprijzen daar gerekend worden. Logisch dat de ondernemers de stekker eruit trekken.

  • Het concern H&M zit in zwaar weer. Dit soort concerns worden geleid door accountmanagers en banken. Hoogstwaarschijnlijk worden die filialen die het minst opleveren geslachtofferd. Zo werkt dat met dit soort grote bedrijven (helaas voor ons).
   Ondernemers die wel een hart voor onze stad hebben die verlaten de Kroonpassage om in de Keizerstraat verder te gaan …………….

  • Kingfisher is een 100-procentsdochter van het in Londen gevestigde ELQ Investors. ELQ Investors is op zijn beurt een fonds van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Kingfisher is de eigenaar van o.a. de Kroonpassage. Affiniteit met onze binnenstad; nul komma nul! Helaas.

 4. Ook daar, staat het een en ander leeg en te huur. En de laatste trend is , horeca in leegstaande panden zetten met terrasjes. Maar of de Horeca nou de redding is van een stadscentrum , valt te betwijfelen. Deze bedrijfstak heeft het ook moeilijk en is zeer seizoen gebonden.

Comments are closed.