Huiskamer NS officieel geopend

16

Den Helder – De nieuwe ‘huiskamer’ van de NS is donderdagmiddag op het station van Den Helder officieel geopend. Wethouder Odd Wagner knipte samen met Irma Winkenius van de NS een lintje door. Ook raadslid en beoogd wethouder Tjitske Biersteker was aanwezig en genoot na de opening van een lekker bakkie koffie.

“Het Huiskameridee is ontstaan om prettig te kunnen wachten”, vertelt Winkenius. “Rondom en in de tafel zitten stopcontacten om bijvoorbeeld even je mobiel op te laden, ook is er WIFI.” Op de vraag waarom het geen restauratie is, meldt ze dat er bij de huiskamer geen bediening is en juist een laagdrempelige toegang. “Je kunt vrij gaan zitten en je hoeft geen consumptie te nemen, sterker nog,
je eigen broodje eten is ook prima.”

Wethouder Wagner meldde voor het doorknippen dat hij blij is met de huiskamer. Hij is blij dat de NS vol lof is over het vernieuwde stationsplein en vertelde dat in de toekomst de zichtlijn tot aan de dijk moet ontstaan. “De toerist wordt nu prima ontvangen in onze stad en daar zijn we trots op.”

De fietsenstalling is volledig geautomatiseerd en daar staat dus geen personeel meer. De eerste 24 uur staat je fiets er gratis en je kunt er dus ook 24 uur per dag terecht. Er zijn plannen om de toegang naar straatniveau te brengen om een veiliger omgeving te maken.

16 REACTIES

 1. Kijk, hoor en lees eens hoe blij iedereen is…., een paar jaar geleden wilde men dit en een groot deel van de omgeving plat gooien, voor een miljoenen verslindend megalomaan roze-brillen project.
  Wel jammer van die gemeenschapsgeld verslindende groene hondenpoepstrook tot aan de dijk.

 2. oh nu zijn ze ineens geen belangrijk aanspreekpunt meer voor de reiziger, de vorige reacties zijn duidelijk gelezen, wat een droevig zooitje, een wachtkamer met een duurbetaalde koffiemachine, totaal geen meerwaarde, sluiten die bende of er weer info in, wat hebben we hier nu aan?

 3. @ Judge X Ja, we hebben er weer één! En hij is prachtig! Wel eens gehoord van een uhh… ´Gemeenschapsgeld verslindende groene hondenpoepstrook?´ Nee? Beter opletten dan, ´prachtterm´, toch?!

 4. Wel interessant om de wethouder te horen zeggen , een zichtlijn tot aan de dijk . Dat ! kan hij helemaal niet waar maken. Ten eerste , moet het gebouw van de koploper nog weg, ( kapitaalvernietiging)ten tweede staat de Kolenkit Kerk vol in de zichtlijn en ten derde belemmerd de flat met daaronder de huisartsenpost aan het Bernhardplein het vrije zicht op de dijk. Ook de Visrestaurant van Gersen en Mc Donald staan een vrijezichtlijn in de weg . Kortom, voorbarig gelul van een Wethouder. En gezien de financieele perikelen waar de gemeente met al hun roze brillen projecten op af stevend , zal die zichtlijn er voorlopig ook niet komen.

 5. Klinkt wel gezellig, zo’n “huiskamer”. Nou maar kijken of mensen er ook gebruik van gaan maken, aangezien station Den Helder een start- of eindpunt is van je reis en geen tussenstation waar je wel eens op de volgende trein moet wachten. Maar als je een beetje vroeg bent en het is buiten guur, is het wel een stuk prettiger wachten dan op het tochtige perron. Op de brug bij de Bieb aan de Keizersgracht heb je overigens wel een prachtige doorkijk naar de dijk. Sta ik altijd even voor stil, prachtig! Ik kan dat ook nog een beetje lastig voor me zien bij het stadspark. Maar dat project is nog niet afgerond natuurlijk. Ik snap alleen die geasfalteerde “snelweg” erdoorheen niet zo goed. Kwestie van smaak waarschijnlijk. Ik geef de voorkeur aan een avontuurlijk slingerpaadje. Maar die fontein is leuk. Blijven het visrestaurant en Mc Donald’s dan op de huidige locatie?

  • wat ik uit de tekening in het blaadje kan opmaken blijft alleen de kerk staan en gaat de rest wat er nu nog staat (koploper, visrestaurant en mcsnackbar) weg

   • Er staat nog een groot pas verbouwd gebouw in de zichtlijn, namelijk het flat gebouw aan het Bernhardplein, met daaronder op de begane grond de artsenpraktijk tandtechnieker parkeerbeheer en de pas vernieuwde fisio Middenschip. Dat gebouw vlak je niet zomaar effe weg, temeer dat allemaal koop appartementen zijn.

   • Toch jammer van die kerk. Die vind ik geen positieve bijdrage leveren aan het uitzicht (sorry, t is wat oneerbiedig, ik weet het).

 6. Ben overigens ook van mening dat hondenbezitters (ben ik er zelf ook eentje van) het hondenpoep probleem veroorzaken en niet de wethouders. Gewoon je hond daar niet uitlaten. Ga lekker naar de dijk. En ruim onderweg de ongelukjes gewoon even op. Kleine moeite en zo bezorg je niemand overlast.

 7. Ja RB, ik zie dat ook natuurlijk. Men zou eens strenger en actiever moeten gaan controleren en beboeten. Dat zou voorlopig een mooie extra inkomstenbron zijn : )

 8. We kunnen het park wel nomineren voor het smalste, duurste en onmogelijkste stadspark ter wereld, zeer waarschijnlijk gaan we dat nog winnen ook en daar worden mensen altijd erg blij van. 🙂

  • Buitengewoon niets toevoegende reactie dit. Maar ik ben even benieuwd. U pleit voor het platgooien van de Kroonpassage (of was dit sarcastisch bedoeld?). Wat is uw visie stadshart?

 9. Nog anderhalve week en dan is die vreselijke Odd Wagner weg en dan kan hij proberen ergens anders wethouder te worden.Blij dat hij weggaat. Zo’n ouderwetse regent kunnen ze misschien elders plaatsen.

Comments are closed.