KNRM in actie voor gewonde aan boord zeilklipper

1

Den Helder – De Helderse KNRM-vrijwilligers werden dinsdagavond gealarmeerd voor een medische evacuatie op het wad. Aan boord van een drooggevallen zeilklipper was een gewonde die naar het ziekenhuis moest.

Vanwege de ondiepte kon de reddingboot Joke Dijkstra niet langszij komen, maar was de enige optie een stuk wadlopen. Er was een extra rubberbootje meegenomen waar de patiënt/brancard droog in kon worden vervoerd. Eenmaal aan boord van de Joke Dijkstra en in dieper water kon met hoge snelheid naar de haven worden gevaren, om de patiënt over te geven aan de gereedstaande ambulance.

Bron tekst en foto: KNRM Den Helder

1 REACTIE

  1. Het allerbeste voor de gewonde opvarende….en….wat een mooie foto is daar gemaakt .

Comments are closed.