Lianne Steeman twee keer Nederlands Kampioen

0

Den Helder – Lianne Steeman heeft dit weekeinde twee keer goud en twee keer zilver gewonnen bij de Nederlandse Kampioenschappen Schoonspringen 2018. Die vonden 8, 9 en 10 juni plaats in het prachtige nieuwe zwemcentrum Amerena in Amersfoort.

Lianne Steeman, 20 jaar, voorheen Helderse schoonspringster, maar ze traint nu in Eindhoven bij PSV en combineert dit met haar studie daar, deed met succes mee. Zij behaalde vrijdag zilver op de 1 meterplank en met partner Noor Lanen goud op het onderdeel synchroonspringen op de 3 meter. Op zaterdag behaalde ze haar tweede gouden medaille en werd zij eerste op de 3 meterplank. Zondag kwam daar nog een zilveren medaille bij, behaald op het nieuwe onderdeel mixed synchroonspringen op de 3 meter met partner Dylan van Irsel.

Zij mag zich nu Nederlands Kampioen Schoonspringen Dames 3 meter en Dames Synchroon 3 meter 2018 noemen. Een trotse Lianne poseerde na de wedstrijden met haar 4 medailles: 2 x keer goud en 2 x zilver!