Militairen oefenen in Den Helder

1

Den Helder – Eenheden van het Korps Mariniers houden van maandag 25 juni tot en met zaterdag 30 juni een militaire oefening. Het Nieuwe Haventerrein van de Koninklijke Marine is de uitvalsbasis voor diverse acties die plaats vinden in Den Helder, op Texel en in de kop van Noord-Holland. Na 30 juni verplaatst de oefening zich naar de Marnewaard.

De eenheden voeren patrouilles uit en lopen met wapens en oefenmunitie. Er vinden geen acties plaats waarbij geschoten wordt. De oefening wordt ondersteund met voer- en vaartuigen. Ook worden defensiehelikopters ingezet. Deze vliegen laag en vervoeren materieel. Dit kan mogelijk geluidshinder geven.

Klachten over geluidshinder van de helikopters kan men indienen via www.luchtmacht.nl/geluidshinder. Voor vragen en klachten is ook het gratis telefoonnummer 0800-0226033 bereikbaar.

1 REACTIE

  1. Mariniers oefenen in Den Helder? Daar horen ze thuis. De kazerneplek op het oude BW terrein is nog altijd beschikbaar.

Comments are closed.