DHA-A leader
DHA-A leader

Minioren Zeemacht presteren bij regionale finales

Den Helder – De jongste wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht, de minioren, kwamen in Zaandam in actie bij de finale van het Minioren Circuit van de regio Noord-Holland. Voor deze finales worden de beste 21 zwemmers van Noord-Holland geselecteerd, waarmee deze wedstrijd het hoogtepunt van het seizoen is voor de minioren. Maar liefst elf zwemmers van MSV Zeemacht slaagden erin zich hiervoor te kwalificeren.

Het optreden van MSV Zeemacht in de finales is niet ongemerkt voorbij gegaan. Bij de dames slaagde de Texelse Lieke Schuijl er in goud te halen op de 100 meter schoolslag. Op de 100 meter rugslag was ze goed voor het zilver en op de 100 meter wisselslag en 100 meter vrije slag won ze het brons.

Ceylin Heemskerk snelde naar het zilver op de 50 meter vlinderslag en won het brons op de 100 meter schoolslag. Pascale Goed won het brons op de 100 meter rugslag en op de 200 meter wisselslag. Libhin Boon behaalde vijf maal een top 10 notering en Mike Kloth een vijfde plaats op de 200 meter wisselslag.

PR’s
Ook de overige Zeemacht minioren konden terugkijken op een goed optreden. Zo zwom Jurre van Boheemen 13 seconden van zijn persoonlijke records op de 100 meter vrije slag en 100 meter rugslag af. Persoonlijke records waren er verder voor Cas Houtman, Femke Paus, Natasja Pranger, Talitha Holtjer en Thijmen van Boheemen.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: