Nieuw elektronisch patiëntendossier bij Noordwest

0

Den Helder – Noordwest Ziekenhuisgroep werkt aan de invoering van een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD). Dit is een systeem waarin zorgverleners de medische gegevens van patiënten opslaan en verwerken. Op vrijdag 22 juni 2018 om 13:00 uur schakelt de NWZ over op het nieuwe systeem.

Het invoeren van het nieuwe systeem is een ingrijpende verandering voor het ziekenhuis. Het is belangrijk dat tijdens deze periode alles goed verloopt en dat de NWZ tegelijkertijd veilige zorg kan blijven garanderen. Daarom neemt Noordwest vanaf woensdagavond 20 juni de volgende extra maatregelen:

• er zijn minder afspraken dan gewoonlijk ingepland. Dit gaat om spreekuren, geplande operaties en dagbehandelingen. Ook is er geen mogelijkheid om niet-spoedeisende onderzoeken, zoals bloedprikken of röntgenonderzoek, in Noordwest te laten uitvoeren
• op donderdag 21 juni en vrijdag 22 juni zijn de poliklinieken telefonisch bereikbaar, maar is het niet mogelijk om afspraken in te plannen
• de openingstijden van de apotheken van Noordwest en de priklocaties van Starlet DC zijn tijdelijk gewijzigd. Kijk voor meer informatie op www.nwz.nl/nieuws
• de spoedeisende hulp is beperkt open. Met de verwijzers (o.a. huisartsen) zijn afspraken gemaakt welke acute zorg wel en niet mogelijk is op onze spoedeisende hulp afdeling. Ambulances zullen, wanneer dat medisch verantwoord is, naar een ander ziekenhuis rijden

“Met deze maatregelen verminderen we de intensiteit van onze werkzaamheden en creëren we voldoende tijd om het nieuwe systeem veilig in gebruik te nemen”, aldus een woordvoerder van de Noordwest Ziekenhuisgroep.