Nieuw elektronisch patiëntendossier ziekenhuis is live

2

Den Helder – Het nieuwe elektronisch patiëntendossier (EPD) van Noordwest Ziekenhuisgroep is ‘live’. Vrijdag 22 juni 2018 stond op de locaties Alkmaar en Den Helder stipt om 13:00 uur een lid van de cliëntenraad klaar om een ferme druk op de rode knop te geven. Daarmee gaven ze het startsein voor ingebruikname van het nieuwe EPD. Honderden medewerkers van Noordwest waren getuige van dit bijzondere en feestelijke ‘livegang-moment’.

“Eind 2016 kozen we ons EPD: HiX van Chipsoft. Het afgelopen jaar is er ontzettend hard gewerkt om alles op de juiste manier in te richten”, vertelt Jurgen Sernee, lid raad van bestuur. “De laatste maanden stonden in het teken van testen, testen en nog eens testen. Ook zijn ruim 3000 medewerkers opgeleid om goed met het systeem te kunnen werken. Ondertussen ging de patiëntenzorg natuurlijk gewoon door. We zijn er trots op dat we dit met zijn allen voor elkaar hebben gekregen.”

Met HiX worden de zorgprofessionals van Noordwest straks op uniforme en slimme wijze ondersteund in hun werk. Zo kunnen zij makkelijk en snel samenwerken en patiëntgegevens inzien of delen, ongeacht op welke Noordwest-locatie zij op dat moment werken. Maar er is meer: naast het EPD lanceert Noordwest ook een portaal voor externe zorgverleners en is er een app ontwikkeld waarop medisch specialisten het EPD kunnen raadplegen.

Eigen regie
Ook voor patiënten verandert er veel. Patiënten die voor een polikliniek afspraak het ziekenhuis bezoeken, melden zich vanaf nu aan bij een aanmeldzuil. “Met deze zuilen checken we in één keer de gegevens van de patiënt, zodat de logistiek op de polikliniek soepeler verloopt. Daarnaast hebben patiënten met behulp van hun DigiD toegang tot hun dossier via het patiëntenportaal ‘Mijn Noordwest’. Ze kunnen hun dossier inzien en zo onderzoekuitslagen, hun medicatieoverzicht, afspraken en correspondentie bekijken en vragenlijsten invullen. Met de ingebruikname van het EPD en ‘Mijn Noordwest’ hebben we een belangrijke stap gezet om onze patiënten meer regie te geven over hun eigen gezondheid.”

2 REACTIES

  1. Het is allemaal heel leuk bedacht.In de praktijk is het echter een teringzooi.

  2. Net ingelogd. Kon afspraken inzien, kon bloeduitslagen van 2002 inzien. Verder weinig. Eerdere behandelingen/operaties waren niet zichtbaar en zal ook niet gebeuren omdat ze vanaf nu alles bij gaan houden. Jammer. Maar 1e indruk is positief ondanks de website traag als dikke str*nt is.

Comments are closed.