Nieuwediepers opgepakt na schietpartij

0

Den Helder – Enkele mannen uit Den Helder zijn in Tilburg opgepakt na een schietpartij. In totaal werden na een chaotische situatie, waarbij met een vuurwapens geschoten zou zijn, zes aanhoudingen verricht. Een uitgebreid onderzoek is opgestart, zo meldt de politie van Tilburg.

Het begon op vrijdag 22 juni 2018 om 22.00 uur. Bij het operationeel centrum kwam een melding binnen van een vechtpartij bij een tankstation aan de Ringbaan-West in Tilburg. Er werden enkele eenheden die richting op gestuurd, maar de medewerker van het operationeel centrum, die in contact stond met de melder, hoorde op dat moment ook schoten op de achtergrond. Het was op dat moment niet duidelijk waar dat precies was.

Bij het tankstation bleek niets meer aan de hand te zijn, maar enkele getuigen dirigeerden de toegesnelde agenten naar de Thorbeckestraat. Van alle kanten kwamen politie-eenheden aangesneld en er werden zes mannen aangehouden voor openlijk geweld en bezit of gebruik van een wapen. In verband met de gevaarsetting hadden de agenten hun vuurwapen getrokken bij de aanhouding van de verdachten.

Voorlopige conclusie
De recherche is nog volop met het onderzoek bezig. Uit verschillende verklaringen blijkt dat het begonnen is met een forse vechtpartij bij het tankstation tussen twee groepen. Daar zijn camerabeelden van. Toen bleek dat de politie onderweg weg vluchtte een groep, achtervolgd door aangevers. Het verplaatste zich naar de Thorbeckestraat en enkele mannen ging daar een woning binnen. De aangevers bleven daar in de straat. Op een gegeven moment, juist toen een getuige de politie aan de lijn had, werd er geschoten. Er raakte niemand gewond. Later zijn er in ieder geval drie hulzen gevonden. Binnen afzienbare tijd zag de straat blauw van de politie en werden de zes mannen aangehouden. Het zijn mannen in de leeftijd tussen 24 en 45 jaar uit Den Helder, ’s-Gravenhage en Tilburg.

Omdat de situatie en wat er precies was gebeurd niet duidelijk was, heeft de politie vannacht grote delen van de straat afgezet. In verband met het gevaar en het wegmaken van sporen werd iedereen op grote afstand gehouden. Er is uitgebreid onderzoek gedaan onder andere met een speciale speurhond. Ook de woning waar enkele verdachten binnen zaten is doorzocht en daar zijn twee wapen aangetroffen. Er zijn meerder rechercheurs in dienst gekomen die direct een onderzoek gestart zijn. Dat onderzoek is nog in volle gang. Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen te verwachten zijn.