Patiënten melden bij de zuil aub!

0

Den Helder – Het Noordwest ziekenhuis Den Helder en Alkmaar heeft een nieuw systeem bij binnenkomst in gebruik genomen. Patiënten die het ziekenhuis voor een afspraak bij de polikliniek bezoeken melden zich achtereenvolgens bij twee zuilen aan.

Bij de ingang van het ziekenhuis melden patiënten zich met een geldig legitimatiebewijs aan bij zuil 1. Hier ontvangen ze een dagticket, waarmee men zich vervolgens aanmeldt bij zuil 2 op de polikliniek.

De zuilen communiceren met de medewerkers van de poli. Die weten dus snel wie in huis is en waarvoor, wat de gang van zaken op de polikliniek soepeler moet doen verlopen. Voordeel voor de patiënten is – zo meldt Noordwest – dat zij op het dagticket zien wat de wachttijd voor hun afspraak is. Men hoeft ook niet meer in de rij te staan bij de balie van de poli. Zo is de verwachting.

Bij de ingang van de vestigingen Den Helder en Alkmaar zijn gastvrouwen en –heren aanwezig om hulp te bieden. Op de overige locaties blijft de aanmeldprocedure voorlopig ongewijzigd. Dit gaat om Schagen, Heerhugowaard, Texel, Limmen en Noordwest Pijncentrum.

Meer informatie over het gebruik van de aanmeldzuilen is te vinden op: www.nwz.nl/aanmelden.