Reparatie aanlegsteiger komt dichterbij

1

Den Helder – De reparatie van de kapotte aanlegsteiger nabij de TESO-veerhaven en het Peperhuisje komt dichterbij. Dat blijkt uit de beantwoording door het college, van vragen gesteld door de fractie van de Stadspartij.

In 2017 heeft de gemeenten Rijkswaterstaat, als eigenaar van de kapotte steiger, gevraagd maatregelen te nemen om dit kunstwerk te herstellen. “Op 12 juni 2017 heeft Rijkswaterstaat ons ervan in kennis gesteld dat men nog bezig was met de schadeafhandeling, aangezien de steiger was aangevaren door de veerboot van de TESO. Vanuit dat oogpunt kon nog niet met herstelwerkzaamheden worden begonnen”, zo schrijft het college.

Naar aanleiding van de recente vragen van de Stadspartij heeft het college Rijkswaterstaat verzocht informatie te verschaffen over de voorgang van de werkzaamheden. “Ons is medegedeeld dat de schadeafhandeling inmiddels is afgerond en er reeds mondeling opdracht is gegeven de werkzaamheden uit te voeren. Men is in afwachting van de planning van de werkzaamheden, waardoor om dit moment nog geen datum van uitvoer kon worden gegeven.”

1 REACTIE

  1. Dat ding is allang verrot volgens mij is het einde oefening en een kruis er over voor de oude Tesosteiger. Historisch was ie wel…

Comments are closed.