Samenloop voor Hoop goed voor ruim 33.000 euro

0

Den Helder – De Samenloop voor Hoop heeft na een eerste telling 33.313,34 euro opgebracht. Meer dan 450 mannen en vrouwen wandelden er 24-uur lang voor. Geholpen door zestig vrijwilligers en natuurlijk de vele belangstellenden, bedrijven en organisaties die letterlijk een duit in de zak deden van het KWF tegen kanker.

Tijdens de slotceremonie in het Timorpark overheerste de kleur paars van de vele T-shirtjes die in de loop van de marathon tegen kanker waren uitgedeeld. “We hebben 24 uur doorgeleefd, meegeleefd en beleefd”, schalde spreekstalmeester Peter van der Star door de microfoon. “24 uur van hoop, herinneringen, warmte en saamhorigheid. Maar ook 24 uur van blijdschap en 24 uur van genieten, want ook dat hebben we gedaan. Het was een daverend succes.”

Ook een dankwoord en warme woorden van voorzitter Liesbeth de Jong. “Het was een intieme samenloop. We konden elkaar allemaal zien, horen en spreken.” En toen was het moment daar van de opbrengst voor het KWF tegen kanker. De kinderloop heeft 3000 euro opgeleverd. De totale opbrengst inclusief de kinderloop komt uit op 33.313,34 euro. Dit is een voorlopig resultaat, want er wordt nog geld geteld.

Vertegenwoordiger Maurice van het KWF: “De samenhorigheid die ik hier heb ervaren brengt ons dichter bij de dag dat geen mensen meer sterven aan kanker. Fantastisch en dank voor jullie inzet.” Overigens is 10 procent van de totaalopbrengst voor het Inloophuis Den Helder.

Foto’s: DHFOTO en Mijnvideoreportage.nl.