Smerige kantine? Extra drukte bij de buren!

5

Den Helder – Het zijn goede tijden voor eethuis De Razende Bol, vlak naast de ingang van het marineterrein in Den Helder. Eigenaar Magda Teerenstra heeft het een stuk drukker nu de kantine van de marine opnieuw onder verscherpt toezicht staat van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. “Vliegjes en muizenkeutels, dat kan natuurlijk niet.”

Tegen twaalf uur zit het vol in het eethuis van Magda Teerenstra bij de Moormanbrug van de marinehaven. Militairen hoeven niet ver voor een altenatieve lunch. “Ze zijn er zo”, lacht Magda. “Ik heb lekkere vis en de beste kibbeling van Den Helder.” Dat beamen de militairen in het eethuis. “Het eten hier is sowieso beter.”

Niet alle militairen willen commentaar geven, maar Patrick Klaver geeft toe dat hij niet graag eet in de kantine van de marine. “Het eten is wel okee, maar nu blijkt het toch niet zo hygiënisch.” De kantine is dit jaar al eerder gesloten na lekkage van de riolering waardoor vliegen tussen het eten rond vlogen. Het eethuis van Magda Teerenstra vaart wel bij de problemen met de catering bij de marine. “Er kwamen zelfs hoge officieren eten. Die had ik hier nog nooit gezien.” Maar de grootste zorgen zijn toch voor de gezondheid van de militairen: “Jaaaa, die is heel belangrijk, want ze moeten ons land verdedigen hè. En een visje is altijd goed voor de mens.”

Verscherpt toezicht
Donderdag werd bekend dat voorlopig tien kantines van Defensie onder verscherpt toezicht staan van de Voedsel- en Warenautoriteit. Een daarvan is het Meeuwennest in Den Helder.

Lees ook: Kantine Marine alsnog per direct dicht

5 REACTIES

  1. De haccp moet toch nageleefd worden? Maar haccp heeft bij cateraar er ook voor gezorgd dat de kwaliteit van het eten achteruit gegaan is. Goed voorbeeld is de marine-nasi op woensdag, lijkt wel zon pakket van supermarkt.

  2. heeft volgens mij niet zo zeer het haccp te maken als je een gerecht met al zn ingredienten specificeert mag je ook alle kruiden en trassi gebruiken,alleen Paresto vind het makkelijker en goedkoper om halffabrikaten te gebruiken

    • haccp is ook het schoonhouden van de toko, en wat u zegt mbt ingredienten die worden centraal ingekocht en er mag niets daarbuiten toegevoegd worden.

  3. ik heb een paar keer mogen koken op meerdere locaties en de ingrediënten verschilden toen wel degelijk,De ene locatie gebruikte uw kant en klare groente terwijl er op de andere locatie alleen gesneden prei werd toegevoegd.Verder kan een goede kok het verschil maken maar creativiteit word niet gestimuleerd

  4. Een muizenplaag is vreselijk, ik heb er zelf mee te maken gehad (niet in Den Helder). Je moet ze wel gaan verdelgen wat niet leuk is natuurlijk , ze nemen dan even af in aantal maar dat duurt maar kort. Kortom als je met een muizenplaag te maken heb vind je overal muizenkeutels, op het aanrecht, in een leeg koffiekopje , op een bord met wat broodkruimels, gasfornuis, kasten,in de hoeken, in de vuilniszak, overal komen ze. Het is echt een drama en zeker niet goed voor de gezondheid. De muizen komen vooral in de nacht, als je slaapt.

Comments are closed.