Strandwachten weer elke dag actief

1

Den Helder – De zomer is definitief begonnen en dus trekken velen elke dag naar het strand. Per vandaag zijn elke dag (tot eind augustus) de strandwachten van de Stichting Strandexploitatie Noordkop weer actief op de stranden. De lifeguards zijn van 10:00 tot 18:00 uur aanwezig op de drie strandposten.

Reddingsbrigade Den Helder bewaakt het strand in Den Helder van strandslag 1 (Huisduinen) tot en met strandslag 7 (Drooghe Weert), in totaal is dit 7 kilometer strand. In de zomermaanden worden de posten door de weeks bezet door betaalde krachten, aangevuld met vrijwilligers. In het weekend worden de posten bemand door de vrijwilligers. De reddingsbrigade is in het bezit van portofoons en mobilofoons op speciale voor de reddingsbrigades beschikbare frequenties. Voordeel is dat bij een grote calamiteit ook contact gelegd kan worden met de KNRM Den Helder, KNRM Callantsoog en reddingsbrigade Callantsoog. Er wordt in de zomermaanden regelmatig geoefend met verschillende hulpverlenende instanties.

Onder de strandwachten ook dit jaar weer veel nieuwe gezichten. Eind mei vond het selectieweekend plaats en van de in totaal 50 sollicitaties is een enthousiaste groep van 32 man (en vrouw) overgebleven. Tijdens de selectie werden ze door middel van diverse onderdelen getest op oplettendheid, EHBO, teamgedrag en natuurlijk fysieke gesteldheid.

Hulp nodig? Vragen? Bel naar strandpost Julianadorp: 0223 694 601 ☎️! Bij spoed altijd 112.

1 REACTIE

Comments are closed.