Vandaag opnieuw minder bussen door staking

0

Den Helder – Er is vandaag opnieuw een staking onder het personeel van Connexxion. Dat betekent dat een flink deel van de bussen vandaag niet zal rijden. Reizigers moeten dan ook rekening houden met uitval van ritten. Dit geldt voor alle buslijnen in Den Helder, dus ook de diensten van en naar Julianadorp en naar buiten de gemeente.

In het grootste deel van de provincie leggen chauffeurs van Connexxion het werk neer. “Het wordt tijd dat werkgevers laten zien dat ze echt oog hebben voor de mensen”, aldus Paula Verhoef, bestuurder van FNV Streekvervoer. “We hebben nog geen verbeteringsvoorstellen gezien, daarom volgen de stakingen elkaar deze week sneller op.”

Hoewel bij eerdere stakingen niet alle chauffeur het werk neerlegden, is de actiebereidheid onder chauffeurs volgens FNV nog altijd ‘ongekend hoog’. Verhoef: “Dus ik verwacht dat ook in Noord-Holland niet of nauwelijks bussen uitrijden. De chauffeurs willen concrete toezeggingen over vijf minuten pauze eens in de 2,5 uur en een einde aan hun hoge werkdruk.”