Zeven wethouders, waarvan 2 fulltime

11

Den Helder – Zeven wethouders met in totaal 5,7 fte. Maar hoe ziet die verdeling er dan precies uit? In het LOS-radioprogramma De Week op Zaterdag werd even lastig gedaan, maar uiteindelijk kregen de presentatoren het toch duidelijk; er zijn straks twee fulltime en vijf parttime wethouders.

Michiel Wouters (BB, maar namens Beter voor Den Helder) hield het voor zichzelf in eerste instantie op een halve baan (0,5 fte), maar doorvragen leerde dat hij toch fulltime voor Beter voor Den Helder aan de slag gaat. De andere fulltimer is Heleen Keur van het CDA. Kees Visser (VVD) is voor 0,9 fte wethouder en Pieter Kos (Stadspartij), Tjitske Biersteker (CU), Peter de Vrij (PvdA) en Remco Duijnker (Seniorenpartij) komen voor 0,7 fte op de gemeentelijke loonlijst.

De verwachting is dat de vijf heren en twee dames tijdens de raadsvergadering van maandag 9 juli formeel tot wethouder worden benoemd.

11 REACTIES

 1. Gaat lekker met het bekend maken van de verdeling. Het gedraai in de pispot is al begonnen

 2. gaat gemeente DH (de burgers dus) weer een leuke som geld kosten zo dit geintje, Koen heeft vast consensus al geïnformeerd dat de gemeentelijk belastingen weer fors omhoog moeten komend jaar…..

 3. Rotterdam heeft 10 wethouders op ruim 600.000 inwoners (men vindt dit al overdreven veel). Den Helder heeft nog geen 60.000 inwoners en 5,7 wethouders dat is vergeleken met Rotterdam overdreven veel. Ik denk dat 3 wethouders meer als genoeg is.Ze moeten tenslotte wel een dagtaak hebben en hun salaris voor de Helderse gemeenschap waarmaken.

 4. die club van beter voor assorgia heeft den helder geen dienst bewezen wat een bende is het nu bestuurlijk geworden met dank aan don carlo assorgia de krotten koning van de koningstraat wiens belang eigen belang is

  • sukkels in 2022 grijp jij je kans en wint jou partij de verkiezingen? Een kleine beetje rekenen leert dat de pvv bb en gemeentebelangen ook behoren tot de coalitie. Ik ga pas beginnen met roeptoeteren als het coalitieprogramma dat in elkaar is geknutsled stinkt

 5. Reactie op Sukkels Hoe zou Nederland eruit zien als we premier Rutte vervangen door een top pizzabakker?

  • een koekenbakker vervangen voor een pizzabakker, zal niet veel verschil maken, ze zeggen schoenmaker blijf bij je leest dus zouden ze zich beiden niet in de politiek moeten begeven

 6. Waarom levert Beter voor Den Helder geen eigen wethouder? Willen hun straks de gekozen burgermeester leveren?

 7. Ik blijf het zeggen …het wordt héélemaal niks!
  Het zal de burgerij geld kosten!

 8. Lever inderdaad een echte rasjutter die weet tenminste wat er mis is in Den Helder.Die de verpaupering van deze eens zo gezellige stad stopt, en weer wat opbouwend elan terug brengt.Trouwens ik meen dat die burgemeester voor 6 jaar op het warme pluche blijft zitten. Lekker toch als er geen echte rasjutter tegengas geeft bij geldverslindende besluiten/projecten zodat de verpaupering gewoon doorgaat.

Comments are closed.