Zilver voor Breur op NK Triathlon

0

Den Helder – Luca Assorgia uit Den Helder, trainend bij SV Sportlust en uitkomend voor AV 23, nam vrijdagavond deel aan de 5000 meter tijdens het Nederlands Kampioenschap Atletiek dat dit weekend plaatsvond in Utrecht. Hij behoorde tot een van de twintig voorgeselecteerde lopers op deze afstand. Assorgia liep een goed opgebouwde race en eindigde uiteindelijk als tiende in 14.46.85. Vanwege de harde wind een zeer knappe tijd en goed voor een verbetering van zijn persoonlijk record en clubrecord met bijna vijf seconden.

Audrey Breur van Triatlonteam Den Helder is dit weekend weer een medaille rijker geworden op een Nederlands Kampioenschap. Na het goud in Almere op de Run-Bike-Run en goud op de achtste triathlon in Rotterdam dit jaar, moest Audrey nu met het zilver genoegen nemen. Ze behaalde die op het NK kwart triathlon in Zeewolde.

Na 1500 meter zwemmen kwam Breur als tweede achter Hilly Panjer uit het water. Ze kon de achterstand niet meer goedmaken op de 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Zij werd daarmee tweede bij de vrouwen 50 in een tijd van 2:26.48.