98 Procent jongeren 4YoungTalent naar volgend leerjaar

0

Den Helder – “Is het voor een cijfer?” Tja, dat vragen ze zich bij Talent- & studiebegeleiding 4YoungTalent (4YT) ook wel eens af. Het afrekenen op cijfers motiveert vaak niet. Daarom is het goed om dit vaker los te laten en te sturen op wat jongeren wel weten en wel kunnen. Het zorgt ervoor dat jongeren weer lol krijgen in het leerproces en wel gewoon overgaan of hun diploma halen. ‘Talentdenken’ noemen ze dat.

Maar om niet achter te blijven bij de scholen, deelt 4YT ook haar cijfers. 98% van de talenten is over naar het volgende leerjaar, waarvan 80% op hetzelfde niveau blijft. Slechts 2% van de talenten is blijven zitten. 77% van de havo en 100% van de talenten op de mavo is geslaagd. En dat terwijl jongeren over het algemeen pas naar 4YT komen als het op school een uitdaging wordt.

Als het dan niet voor een cijfer is, wat is dan het geheim van deze goede resultaten? Esther Scholten: “We maken gebruik van een eenvoudige rekensom – Even wat met elkaar vermenigvuldigen en je ziet hoe je je resultaat kunt verbeteren. Ingewikkelder kunnen we het niet maken!”

Goede start
Overigens is 4YT er niet alleen voor jongeren waarmee het wat minder gaat op school. Juist ook voor degenen die een goede start willen maken of waarvan beide ouders werken en die het niet leuk vinden om alleen thuis te zijn. Op woensdagavond 4 juli (19:00-21:00 uur) organiseert 4YT een inloopavond op haar locatie in Julianadorp (Mr. Daarnhouwerstraat 5). Er wordt verteld hoe ze te werk gaan en er is voldoende ruimte om persoonlijke vragen te stellen.

4YoungTalent is een stichting zonder winstoogmerk en werkt sinds kort nauw samen met de Stichting Kinderopvang Den Helder. “Met deze samenwerking zijn we in staat kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar in de Kop van Noord-Holland optimale kansen te bieden om hun talenten en vaardigheden te ontwikkelen”, aldus Scholten. “Juist deze doorlopende ontwikkelingslijn is wat onze samenwerking zo bijzonder en uniek maakt.”