Aeolus demonstratie voor bezoek Elfwegentocht

1

Den Helder – Vanaf het bovendek van de Texestroom af lopen of fietsen? Dinsdag werd dit rond het middaguur door gedeputeerde Van der Hoek gecombineerd met de loopfiets. Hij doet mee aan de Elfwegentocht, een tour die in het teken staat van duurzame economische vernieuwingen in Noord Holland. De tocht eindigde in het Friese Ried. Daar werd het initiatief genomen tot de fossielvrije tocht, die nog tot 14 juli duurt.

Op de dijk voor Lands End was een demonstratie van een Aeoluswagen. Het kan tegen de wind in rijden, aangedreven door diezelfde wind. Gedeputeerde Van der hoek nam ook nog even achter het stuur van het karretje plaats. De provinciebestuurder was niet met lege handen gekomen en had een tegeltje mee voor het Aeolusteam en de organisatie van de Aeolusrace in Den Helder met de tekst: “Met tegenwind toch vooruit gaan”.

Ook de Helderse wethouder Odd Wagner kwam een kijkje nemen en liet even zien dat hij wel overweg kan met de loopfiets. Hij verteld dat hij al eens eerder op zo’n vervoermiddel heeft rondgereden, en dat was een erg leuke ervaring.

Nieuwsuur was aanwezig voor opnames over de Elfwegentocht, vanavond wordt dit om 22.45 uur uitgezonden op NPO 2.

1 REACTIE

  1. Was ook een stukje op het 8 uur journaal, die dijk kwam me al bekent voor. Hopelijk waait het tijdens de Aeolus race nu ook goed, meestal zijn die dagen de enige windstille dagen in Den Helder, heel apart. Nu hadden ze mooi met zonnekarren kunnen racen op de dijk, misschien een idee voor volgend jaar, wind- versus zonnekarren.

Comments are closed.