Aktama ziet af van verplaatsing coffeeshop

3

Den Helder – Coffeeshop Aktama heeft de aanvraag voor verplaatsing van de zaak naar de Zuidstraat ingetrokken. De ondernemer wil de coffeeshop nu gewoon voortzetten in de Koningstraat, zo meldt het college per brief aan de gemeenteraad.

De aanvraag voor de verplaatsing naar het voormalige pand van Karsten werd in januari gedaan en leidde daarna tot veel ophef bij omwonenden en in de gemeenteraad. Het leidde zelfs tot het opstappen van wethouder Lolke Kuipers.

“Wij delen u mee dat op 21 juni 2018 de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het vestigen van een coffeeshop aan de Zuidstraat 75-76 in Den Helder door de aanvrager, om haar moverende redenen, is ingetrokken. Zij zal haar zaak voortzetten in de Koningstraat. Wij zullen de aanvraag dus niet verder in behandeling nemen”, aldus het college.

3 REACTIES

  1. Heel netjes van Aktama om het niet op de spits te drijven.
    Nu de volgende stap; hoe gaan we toch voldoen aan de wens van alle partijen? Een lange weg die nog te gaan is.

Comments are closed.