Ambtenaren verruilen Bijlweg voor Kooypunt

14

Den Helder – Na jarenlange discussie verhuizen ambtenaren en het gemeentebestuur van Den Helder naar een nieuw onderkomen. Het bestuurscentrum van de stad zetelt vanaf maandag op het Kooypunt aan de buitenrand van de gemeente.

Het stadhuis houdt de gemoederen al jaren bezig in Den Helder. Nieuwbouw, verbouw, verhuizen en tóch geen nieuwbouw: alles heeft in Den Helder de revue al gepasseerd. De politiek kwam er vooral vanwege de kosten onderling niet uit. Ook de Helderse bevolking kwam met regelmaat in opstand tegen allerlei plannen, maar vandaag verhuist dan eindelijk het het gemeentebestuur en het ambtenarenapparaat naar een nieuw onderkomen.

Het huidige stadhuis, een voormalig bejaardenhuis, zou te slecht zijn om nog langer in te werken. Ambtenaren klagen over het slechte klimaat in het gebouw. Het is te klein en het lekt. Afgelopen jaar is de knoop doorgehakt na opnieuw een mislukt plan voor renovatie van het gebouw.

Vanaf maandag huizen het nieuwe college van Den Helder en de ambtenaren in het pand van de Rabobank aan de Kooypunt ten zuiden van de stad. De publieksbalie voor onder meer paspoorten, rijbewijzen en de JA-NEE-reclamestickers blijft in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg in Den Helder.

14 REACTIES

 1. echt helemaal top dat ze hiervoor een verhuis bedrijf uit Den Helder hebben gebruikt, dit straalt de hechte band die het Helderse ambtelijke apparaat met onze stad uit…….

  • @RB, waarom vraag je dat niet eerst op het stadhuis? Volgens mij was Molenaar en Leek de verhuizer en die heeft samengewerkt met Top of andersom. Top deed denk ik de Wi-Fi !

   • omdat je op het stadhuis geen enkel zinnig antwoord krijgt, beetje hetzelfde als uw gemiddelde reactie ……
    u bent vast ambtenaar….

    • RB heeft wel gelijk. Top movers zit gevestigd op 24 plaatsen, dichtstbijzijnde is HHW, hoofdkantoor zit in Arnhem.

 2. Was het huidige stadhuis te klein? Het is de loop der jaren alleen maar gekrompen, qua aantallen ambtenaren. Eens zat het hele voormalig belastingkantoor vol met ambtenaren….. Ongezond? Hoeveel ambtenaren werden er ziek? Ramen en balkondeuren kunnen open. Stoelen zijn goed. Lekken? Ooit een foto of bewijs van die lekken gezien? Heeft de burgemeesterswoning (ook bejaardenhuis) ook lekken? Allemaal smoezen om sluipenderwijs een nieuw stadhuis te bouwen, zonder enig draagvlak bij de bewoners. En een enorme verspilling van gemeenschapsgeld. En de oppositie is geminimaliseerd. De rest ingepakt door Haags kartel.

  • Tot aan uw zin; “allemaal smoezen” ben ik het met u eens. Wat is er in godsnaam mis met het huidige gemeentehuis (buiten haar presentatie, haar uitstraling) Voor wat betreft de nieuwe bestuurslocatie; de klotsende oksels zullen daar niet minder worden… Ik snap dat de uitstraling, zeg maar de buitenkant van het huidige gemeentehuis, er niet is. Dat zou inderdaad een reden kunnen zijn tot nieuwbouw. Ik las in een eerder artikel dat we er eerst maar eens voor moeten sparen. Daar ben ik het helemaal mee eens. De inschatting is dat, in 2029, de Helderse bevolking stabiliseert (tot dan lopen de bevolkingsaantallen, in de kop van NH, achteruit (al kan dat door politiek (lees beleid op marine bijv.) nog veranderen)). Ik zeg nog 10 jaar sparen. Eerst stabiel in aantallen worden en dan investeren.

 3. en waarom niet (terug) naar de Kerkgracht? in Anna Paulowna is dat ook goed gegaan

 4. Bejaardentehuis? Was een luxe service flat om (welgestelde) senioren naar den Helder te halen waar de gemeente financieel garant voor stond, terwijl ze gewaarschuwd waren dat dit in den Helder geen haalbare kaart zou zijn.

 5. Tja tot 22 juli is het nog redelijk bereikbaar met bus 158, daarna niet fatsoenlijk per OV bereikbaar. En de fiets zal ook wel geen optie zijn, dus echt groen is deze beslissing niet, ook al zitten er en paar verticaal, dus met weinig rendement, gemonteerde zonnepanelen op het gebouw. En wat gaat er met het huidige, nu blijkbaar leegstaande gebouw gebeuren, laten ze dat leeg staan of worden het weer appartementen ? Persoonlijk vind ik dit kapitaal vernietiging en zou als ambtenaar reuze blij zijn met een groot kantoor met balkon, nu wordt het waarschijnlijk een grote ruimte met tussenschotjes. Het oude belastingkantoor ligt om de hoek, centraal naast een bushalte en lijkt mij beter geschikt. Kan ook Koen vanuit zijn verschrikkelijk tochtende en achterstallige onbewoonbare appartement lopend in plaats van met een vervuilende auto naar zijn werk. Of zou het kwaliteitsrestaurant met de gouden letter M erachter zitten, heel toevallig zaten de eerdere plannen ook al in de buurt van dat restaurant met dezelfde eigenaar, net als de huidige plannen.

Comments are closed.