Assistent-coach voor Den Helder Suns

0

Den Helder – Met het aanblijven van hoofdcoach Peter van Noord en de komst van Tristan van Santen als assistent- en tevens jeugdcoach (U18) heeft DH SUNS de coaching staff rond voor komend seizoen. Met Peter van Noord werd onlangs contractverlenging voor komend seizoen overeengekomen. De gedreven Amstelvener had reeds in een vroeg stadium aangegeven dat de komst van een assistent-coach een belangrijke stap voorwaarts zou betekenen.

De zorgvuldige zoektocht bracht vervolgens Tristan van Santen naar voren als geschikte kandidaat. De 28-jarige (jeugd)coach was de afgelopen 3 seizoenen o.a. actief bij Harlem Lakers in Amsterdam en is geen onbekende in het Helderse jeugdbasketball. Hij was onder meer actief als trainer bij Noordhollandse selecties, het Mike Nahar Summer Camp en gaf tevens individuele performance trainingen aan Helderse jeugdspelers.

“De gesprekken met Tristan waren positief en constructief vanaf het eerste moment. We waren er sportief snel uit qua rolverdeling en verdere invulling. Vervolgens hebben DH SUNS en BV Noordkop de komst van Tristan (die op part-time basis van start gaat, red.) zijn komst mogelijk gemaakt waardoor de volgende stap gezet wordt in de professionalisering die DH SUNS voor ogen heeft”. Tristan zal nagenoeg dagelijks bij de DH SUNS ploeg betrokken zijn en heeft daarnaast komende seizoen het U18 eredivisieteam van BV Noordkop onder zijnde hoede.

Ambities
De in Heerhugowaard woonachtige Van Santen is in zijn nopjes met kans die hem geboden wordt: “Het is in het Nederlandse basketball niet eenvoudig om van je hobby je werk te maken. Deze volgende stap sluit heel goed aan bij mijn ambities. De gesprekken met Peter van Noord en huidig BV Noordkop voorzitter Jan Lugtenburg verliepen van meet af aan zeer goed en wij waren er relatief snel uit met elkaar. Ik kijk er enorm naar uit om op het hoogste niveau aan het werk te gaan in de DBL en tevens een getalenteerde jeugdploeg te leiden waarvan de meeste spelers mij bekend zijn”, aldus de gedreven Van Santen.

De uit Barendrecht afkomstige 16-jarige David Idada zal zich bij de start van de voorbereiding bij het U18 team voegen. Hij zal op Scholen aan Zee zijn examenjaar (Havo) ingaan en in een gastgezin woonachtig zijn. Het U21 team van DH SUNS/BV Noordkop komt komend seizoen uit in de DTL (Dutch Talent League) en zal onder de deskundige leiding staan van Gerard Luyckx. Van Santen zal zijn Helderse basketballactiviteiten combineren met werkzaamheden voor onder meer de gemeente Hoorn (clinicprogramma op scholen).