Busstakingen voorbij, bonden en werkgevers bereiken akkoord

3

Den Helder – De staking in het streekvervoer is vanaf maandag voorbij. De vakbonden en de werkgevers hebben zondagavond alsnog een akkoord bereikt over de cao.

De bonden eisten een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verminderen en meer (plas)pauzes. De bonden leggen het onderhandelingsresultaat nog voor aan hun leden, meldt NH. Afgesproken is dat de cao een looptijd heeft van 2,5 jaar, van 1 januari 2018 tot en met 31 juli 2020. De loonsverhoging is gemiddeld 3 procent per jaar, in totaal 7,5 procent en 650 euro eenmalig.

Extra pauzes en vermindering van werkdruk komen er ook: minimaal 82,5 procent van alle diensten heeft een onderbreking binnen 2,5 uur arbeidstijd, maximaal 17,5 procent van alle diensten heeft een onderbreking binnen 3 uur arbeidstijd. “Het is een duidelijke en controleerbare verbetering in de pauzes van chauffeurs, daar zijn we zeer tevreden over”, zegt Hanane Chikhi van CNV Vakmensen.

3 REACTIES

  1. Goed nieuws voor de chauffeurs, wordt het net als vroeger drie keer per dag een bus en een kaartje kost een kwart week salaris, en dan een uur lopen omdat veel haltes en lijnen opgeheven zijn. Maar het gaat dan wel “Overal” heten, rare naam eigenlijk want op enkele grotere plaatsen na rijdt er helemaal geen bus meer. Dus “Bijna Nergens” of “Zoekt Heel Goed En Misschien Vind U Ons” lijkt mij een beter, en ook realistischer naam.

Comments are closed.