Caribische sfeer op zomerfeest Willemsoord

1

Den Helder – Op initiatief van de Helderse ondernemers wordt dit weekend de eerste van de Helderse Zomerfeesten op Willemsoord gehouden. Van vrijdag 12.00 tot zondagmiddag 17.00 uur kunnen de bezoekers genieten van eten, drinken, muziek en workshops.

Het hele weekend staan 22 verschillende Foodtrucks op het binnen terrein. De rollende keukens bieden voor iedereen wel een lekker hapje. Bij voorbeeld bij de Biopieper, waar Danielle en Lisa uit Dordrecht patat maken van vers gesneden aardappelen. Lisa is druk bezig de grote aardappelen met schil al door de patatpers te drukken. Met dit weer en zoveel bezoekers verwachten ze dit weekend wel 500 kilo nodig te hebben. Elk weekend trekken ze er op uit om hun handel op braderijen en festivals aan de man te brengen. Niet alleen in Nederland, maar ook België en Duitsland staan op de agenda. Ze vinden het erg leuk om in Den Helder te staan. De plek is mooi en er komen zoveel leuke mensen.

Grote drukte bij de Truck van Rainbow Shaved Ice. Hier wordt ijs van een blok geschaafd om dan als een soort sneeuwbal in een bloemvormige ijscup geserveerd te worden. De sneeuwbal wordt op smaak en kleur gebracht door fantastisch gekleurde tropisch siropen. De zomerse hitte en de nieuwsgierigheid naar de smaak van deze nieuwe ijstrend veroorzaakt een lange rij klanten.

Workshops
Op zaterdagmiddag konden de kinderen terecht in verschillende workshops. Zo was er een Legohoek, Salsa-les en een Crossfit parcours. Veel belangstelling was er voor trommels van de Braziliaanse Percussieles. Hier konden de kinderen zich uitleven op een groot aantal trommels van verschillend formaat.

Grote belangstelling ging uit naar de Zomerse Carnavalparade. Even na drie uur trok een bonte stoet van Caribische drumbands en exotische gevederde dames rond op het plein. De bands gaven op de dansvloer voor het podium nog elk een demonstratie van de opzwepende trommelkunsten. De fraai uitgedoste danseressen maakte op hun beurt de Caribische sfeer met ritmische dansbewegingen compleet.

Het programma op zaterdag ging tot 23.00 uur door, waarna de muziekliefhebbers nog de gelegenheid kregen om, tegen betaling, in de Hachi Lounge de Afterparty te bezoeken.

Lazy Sunday
De zondag heeft als thema Lazy Sunday meegekregen, waar tussen 12.00 en 17.00 uur optredens worden verzorgd door DJ R&J, Hawaian fantasie, Jones & De Bruin, Vester Weert, Joost Dobbe en Gerda Baars. Marius, Daniel en Djey van de organisatie Helderse Zomerfeesten zijn zeer tevreden met deze eerste versie van het feestweekend. Een evenement dat zeker de volgende jaren een gewaardeerde plek zal krijgen op de toch al rijke evenementenagenda van Den Helder.

Marius onderstreept nog eens dat het vooral gratis is. Het publiek is ook blij dat er niet met muntjes wordt gewerkt. Natuurlijk is het mooie zomerweer een belangrijke factor bij het slagen van een zomerfeest, maar dat kon in ieder geval deze keer niet stuk.

1 REACTIE

  1. Een zeer geslaagd feest. Ook dankzij een ideale combinatie met het (onvoorspelbare) weer!

Comments are closed.