DHA-A leader
DHA-A leader

Daling aantal WW-uitkeringen zet door

Den Helder – Het aantal WW-uitkeringen is weer verder gedaald, zo blijkt uit de maandelijkse cijfers van het UWV. Den Helder telde vorige maand nog 817 inwoners met een WW-uitkering, tegenover 887 in mei. Dat is een daling van 7,9 procent en dat is fors hoger dan het provinciaal gemiddelde, dat op min 2,9 procent lag.

In geheel Noord-Holland Noord dook de WW in juni voor het eerst sinds november 2012 onder de 10.000 uitkeringen. In Zuid-Kennemerland en IJmond werd voor het eerst sinds bijna dezelfde periode de grens van 6.000 uitkeringen geslecht. In Noord-Holland Noord daalde de WW de afgelopen maand met 500 uitkeringen (-5,0%) naar ruim 9.530. De afname was in deze regio het sterkst, en ook sterker dan de landelijke daling van -4,3%. Begin 2016 piekte het aantal WW-uitkeringen in Noord Holland Noord nog ruim boven de 14.600.

Den Helder steekt er dus positief bovenuit. De andere gemeenten in de regio laten ook een daling zien. Het aantal WW-uitkeringen in Schagen daalde met 4,4 procent, op Texel met 18,5 procent en in Hollands Kroon was de daling 7,1 procent.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

8 reacties

 1. Guido

  Goed nieuws.

  Kijken of de daling ook ná het zomerseizoen zal doorzetten of dat er dan juist weer een stijging zal zijn ivm het vele seizoenswerk.

  1. RB

   de cijfers zijn wel vertekend geen info bijvoorbeeld over doorstromers naar de bijstand en het inwoneraantal is nog steeds dalende, leuk dat er 70 personen minder een WW uitkering hebben maar het zegt niet al te veel over de arbeidsmarkt, met dit soort “goed nieuws berichten” proberen ze de burgers toch een beetje blij te houden…..

 2. fdrk

  Wat zeuren jullie nou. Het gaat hier over de daling van de WW uitkeringen. Hoe en waarom die dalen , vertellen ze er niet bij. Het zou voor de duidelijkheid beter zijn , om te vertellen waar die daling aan te danken is. Het zou mooi zijn als al die mensen werk gekregen hebben ,en dat daar die daling van WW uitkeringen aan te danken is. Maar als deze WW ers door zijn gestroomd naar de bijstand, dan heeft het artikel nog steeds gelijk. Het aantal WW uitkeringen , is dan inderdaad gedaald.

   1. Anton Hagen

    Proeft u de satirische ondertoon van fdrk .RB??
    Natuurlijk zijn de WW uitkeringen gedaald indien men is doorgestroomd naar de bijstand,daar heeft fdrk gelijk aan.
    Maar of we hier nou over moeten juichen waag ik te betwijfelen.
    Dan is het dus gewoon geld van vestzak naar broekzak en draait de gemeente (wij dus) hier voor op.
    Mocht het WEL zo zijn dat er een aantal naar de bijstand zijn doorgestroomd dan is men meestal beter af met alle kwijtscheldingen die er dan op hun liggen te wachten welke ze niet hadden toen ze in de WW zaten omdat ze dan boven de bijstandsnorm zaten.
    Enkele jaren geleden heeft het Nibud eens het verschil berekend van een gezin met 2 studerende (MBO en LBO) kinderen met een modaal loon en het gezin in de bijstand.
    Raadt eens welk gezin er netto in maand beter af was?
    Dit dankzij alle kwijtscheldingen en schooltoelages enz,enz.

    1. RB

     als je andere reacties van fdrk leest dan heeft deze totaal geen benul van satire dus zal ook deze reactie bedoeld zijn zoals hij er staat

Reageren is niet meer mogelijk.