De Ruyter op oefening in Zwarte Zee

0

Den Helder – Zr.Ms. De Ruyter heeft afgelopen week deelgenomen aan de jaarlijkse internationale oefening Exercise Breeze 2018. De Ruyter vormde samen met het Turkse fregat TCG Fatih en het Roemeense fregat ROS Regele Ferdinand de Standing NATO Maritime Group.

Verder nam de Standing Nato Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG2), bestaande uit het Duitse vlaggenschip FGS Rhein, de Turkse mijnenjager TCG Anamur en de Roemeense mijnenveger ROS Lt Lupu Dinescu, ook deel aan de oefening. Dit alles onder leiding van de Nederlandse commandeur Boudewijn Boots aan boord van vlaggenschip Zr.Ms. De Ruyter.

De internationale oefening Exercise Breeze 2018 is een jaarlijkse oefening geleid door de Bulgaren in de Zwarte Zee. Het doel van de oefening is het bevorderen van de samenwerking van de marines onderling, maar ook met de overheidsorganisaties, lokale autoriteiten, ngo’s, en private partijen. De NAVO heeft in deze regio het jaarlijkse aantal patrouilles verhoogd.